Την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο «θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικο παράδειγμα συνεργασίας όλων και για καλό σκοπό.

«Η κοινωνία του Ναυπλίου δικαιούται αυτό το έργο, τη μαρίνα ελλιμενισμού 210 σκαφών, που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Το αξίζουν οι κάτοικοί της, το αξίζει το Ναύπλιο, το αξίζει η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους του και έτσι θα προχωρήσουμε», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η μαρίνα χωροτεθήθηκε το 2009 και για πολλά πολλά χρόνια ήταν κολλημένη και όλοι, από τη γενική γραμματέα κ. Λοϊζου μέχρι την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους βουλευτές μας, όπως ο Γιάννης Ανδριανός, δουλέψαμε για αυτόν τον σκοπό», επισήμανε.

Η υπογραφή παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Βουλευτικού, παρουσία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυς Λοΐζου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αναστάσιου Ζαφείρη.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Τα δυνατά και τα αδύνατα χαρακτηριστικά της Ελλάδας

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 420 δόσεις στις τράπεζες, 240 στο δημόσιο και κούρεμα 80%

Όμιλος Quest: Επενδυτική «εκκρεμότητα» 30 εκατ. ευρώ με την Γ.Ε. Δημητρίου