Τη συλλογή με τους 30 κορυφαίους προορισμούς του επόμενου έτους, Lonely Planet’s Best in Travel 2023, δημοσιοποίησε το Lonely Planet.

Ειδικότερα, η ετήσια λίστα του Lonely Planet, περιλαμβάνει τις προβλέψεις των ειδικών για τα ταξίδια του 2023. Το Best in Travel 2023 είναι η 18η ετήσια συλλογή του Lonely Planet, που περιλαμβάνει 30 προορισμούς σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι πρέπει να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στα μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια.

Η φετινή λίστα επικεντρώνεται σε ειδικές τοπικές προοπτικές στην καρδιά του κάθε προορισμού και ταξινομείται ανάλογα με τον τύπο ταξιδιού που αναζητά ο κάθε ταξιδιώτης: γαστρονομία, ταξίδι, σύνθεση, γνώση και χαλάρωση. Κάθε κατηγορία, παρουσιάζει 6 προορισμούς. ‘Όπως αναφέρει η αρχή, η εν λόγω αλλαγή στην οργάνωση της λίστας, σηματοδοτεί την αναζωογονημένη αφοσίωση του Lonely Planet στο να βοηθά τους ταξιδιώτες να περιηγηθούν στον κόσμο, διαθέτοντας τους πιο σημαντικούς σκοπούς και τρόπους.

Το Lonely Planet’s Best in Travel 2023 προσφέρει ένα σύνολο δρομολογίων που στοχεύουν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τον κόσμο, μέσα από τις εμπειρίες των ειδικών.

Στην κατηγορία «χαλάρωση», πρώτη στη λίστα κατατάσσεται η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν η Ιορδανία μέσα από τον φακό της σχεδιάστριας Τάνια Τζορτζ, η Τζαμάικα που έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και η πάντα δημοφιλής Μάλτα, τόποι που προσφέρουν δελεαστικές ευκαιρίες για χαλάρωση.

Need to know: Κάθε χρόνο, οι λίστες με τα καλύτερα ταξίδια του Lonely Planet για το 2023 ξεκινούν με υποψηφιότητες από την τεράστια κοινότητα προσωπικού του Lonely Planet, συγγραφείς, bloggers, συνεργάτες εκδόσεων και άλλους. Στη συνέχεια, οι υποψηφιότητες μειώνονται από την ομάδα ειδικών ταξιδιών σε μόλις 30 προορισμούς. Ο κάθε προορισμός, επιλέγεται για την επίκαιρη εικόνα του, τις μοναδικές του εμπειρίες, τον παράγοντα του εντυπωσιασμού και τη συνεχή δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, την κοινότητα και τη διαφορετικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Αυτή είναι η ζωή μου

Η ιστορία πίσω από το βραβευμένο σπίτι που “κρεμάστηκε” φυσικά σε έναν βράχο της Καρπάθου

Είναι η Κεφαλονιά ο πιο δυναμικός αμπελώνας της Ελλάδας; 7 κρασιά που συναρπάζουν