Στις 16 Ιουνίου έρχεται το νέο μέλος της αλυσίδας Ikos Resorts, αυτή τη φορά εκτός Ελλάδος, αποτελώντας και το 7ο μέλος της αλυσίδας για τον όμιλο, σε μία σεζόν όπως αυτή του 2023 η οποία φαίνεται ότι έρχεται με το δεξί για τον τουρισμό.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη προέρχεται από τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και CEO του ομίλου Sani/ Ikos και όπως χαρακτηριστικά εκτιμά από το μεγάλο δείγμα των προκρατήσεις και από τον προγραμματισμό των αεροπορικών για τη σεζόν του 2023 φαίνεται ότι μπορεί να καταστεί εφικτός ο στόχος των 20 δισ. ευρώ εσόδων – εκτός απροόπτου- για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή χρονιά, μετά τις περυσινές τουριστικές εισπράξεις που διαμορφώθηκαν στο 97% του 2019 ή αλλιώς στα 17,63 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα «έχει επιδείξει ίσως την ταχύτερη ανάκαμψη και δυναμική σε διεθνές επίπεδο τη μετά πανδημική περίοδο, μία μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη μακροχρόνια, σκληρή δουλειά και συνεργασία Πολιτείας, φορέων και τουριστικού κόσμου. Παρά τις αδυναμίες, δυσκολίες και γκρίνιες η χώρα επενδύει και πρωτοπορεί».

Το Ιkos Porto Petro

Οσον αφορά το νέο Ikos Porto Petro, αποτελεί όπως προαναφέρθηκε, την έβδομη προσθήκη στα πολυτελή all-inclusive θέρετρα Ikos Resorts, και τη δεύτερη στην Ισπανία, αυτή τη φορά στη Μαγιόρκα, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου.

Το Ikos Porto Petro έρχεται στην Ιβηρική μετά το Ikos Andalusia στην Μαρμπέλα- Εστεπόνα που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2021 και θα ανοίξει τη φετινή σεζόν με σημαντικές προσθήκες στους χώρους του, νέα εστιατόρια, πισίνες, κ.α.. Σημειωτέον ότι από τη φετινή σεζόν, νωρίτερα μέσα στο Μάιο, έχει προγραμματιστεί και το άνοιγμα του νέου Ιkos Odisia στην Κέρκυρα, δυναμικότητας 395 δωματίων, σουιτών και bungalows σε μία επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ.

Το νέο Ikos Porto Petro εκτείνεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτογραμμής της Μαγιόρκας, περιλαμβάνει 319 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και bungalows, με κήπους και ιδιωτικές. Το Ikos Porto Petro διαθέτει επίσης σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων πέντε εξωτερικές και εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες για ενήλικες και παιδιά, εστιατόρια, καθώς και το νέο concept, Food Hall, με προτάσεις από την τοπική και τη διεθνή κουζίνα για πρωινό, γεύμα και δείπνο σε buffet και à la carte επιλογή.

Το 2024 το Ikos Porto Petro σχεδιάζεται να επεκταθεί περαιτέρω, προσθέτοντας στις επιλογές σουίτες τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα, χτισμένες στους λόφους του Πόρτο Πέτρο πάνω από τη θάλασσα. Η επένδυση για το Ikos Porto Petro αντιστοιχεί σε κεφάλαια περί τα 110 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Marbella/Estepona). Για το 2022 και παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τρεις βασικές αγορές και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Ρωσία, ο όμιλος αντιστάθμισε τις απώλειες από τη ρωσική αγορά με επισκέπτες άλλων εθνικοτήτων, ενώ σε επίπεδο πληροτήτων στα resorts του στη θερινή περίοδο των 6- 7 μηνών επιτυγχάνει ποσοστά κοντά στο 95%, με τη θερινή σεζόν του 2022 ειδικά να έχει πιάσει ιστορικά υψηλά κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί βυθίζονται (ξανά) τα κρυπτονομίσματα (διάγραμμα)

O Πολάκης, το νέο κόμμα και ο Βαρουφάκης, η μαρίνα του Αστέρα, ο Διαμαντίδης και τα χοντρά πορτοφόλια ενώ ο μνηστήρας του ΙΑΣΩ… καθυστερεί

Στο «σφυρί» οικόπεδα, καταστήματα, γραφεία και πάρκινγκ με χαμηλή τιμή εκκίνησης