Έως το τέλος του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για το project των πολυτελών κατοικιών που θα «τρέξει» η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε συνέχεια και της σχετικής συμφωνίας με το φορέα της επένδυσης, τη Lamda Development.

Η εταιρεία, όπως γνωστοποίησε χθες στο Χρηματιστήριο, εξασφάλισε την οικοδομική άδεια για το πολυτελές συγκρότημα των 20 κατοικιών “Marina Residences by Kengo Kuma“. Πρόκειται για το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 57,4 εκατ. ευρώ που αναπτύσσει η εταιρεία δίπλα στη μαρίνα Αγ. Κοσμά και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2024. Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει και η έτερη ανάπτυξη στο Ελληνικό που αφορά την ιδιωτική λέσχη σε όμορο οικόπεδο αρχικού προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά την επένδυση για την ανέγερση του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, η συνολική επιφάνεια ανωδομής θα ξεπερνά τα 4.900 τ.μ., με υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες, σε συνολικό οικόπεδο επιφανείας 22.795 τ.μ. Πρόκειται για οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης, αλλά και χώρους αναψυχής, διαθέσιμους σε όλους τους κατοίκους και πλήρως φυλασσόμενους με ιδιωτική είσοδο.

Το συγκρότημα κατοικιών θα έχει θέα στον κόλπο του Σαρωνικού και το τοπόσημο του Πύργου Κατοικιών του Ελληνικού. Το οικόπεδο διατρέχεται στην βόρεια και δυτική πλευρά του από τον πεζόδρομο του Ελληνικού, παρέχοντας έτσι άμεση πρόσβαση τόσο προς το παραλιακό μέτωπο και την μαρίνα όσο και προς το Μητροπολιτικό Πάρκο.

Η συνολική επένδυση θα χρηματοδοτηθεί κατά 69% από ίδια κεφάλαια και κατά 31% από δανεισμό, με την ΑΕΕΑΠ να προσβλέπει και σε προπωλήσεις κατοικιών. Ηδη τα συνολικά επενδεδυμένα έως σήμερα κεφάλαια για το έργο ξεπερνούν τα 27 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα, 24,1 εκατ. ευρώ, για την αγορά του δικαιώματος επιφανείας επί του οικοπέδου).

Οι δύο αναπτύξεις της Επενδυτικής Ακινήτων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma, συμπληρώνοντας το χώρο της μαρίνας, όπου αναπτύσσεται παράλληλα, με τον ίδιο αρχιτέκτονα, το πολυτελές συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων Riviera Galleria της Lamda Development A.E..

Η ανάπτυξη των δύο έργων του Ελληνικού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2026, ενώ ο περιβάλλων χώρος και το εξωτερικό κέλυφος αναμένεται πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025, προκειμένου να συμβαδίσουν και με το γενικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στο παραλιακό μέτωπο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη

«Βαρόμετρο» το 10ετές: Ερχεται πολύ «χρήμα» μετά την επενδυτική βαθμίδα

Οι ευρωεκλογές και οι «ανοιχτές κουβέντες» της Κεντροαριστερός, οι σταρς και οι τηλεστάρς (πιο χαμηλά, πιο χαμηλά…) πωλείται η Μινέρβα, οι Γούρνες και η Ελαφόνησος

Avramar: Ζημιές και υποχρεώσεις €494 εκατ. – Παίρνει την ενδιάμεση χρηματοδότηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ