Τουρισμός

Ρόδος, Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως: Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια

  • newsroom


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Ζάκυνθος από την ηπειρωτική Ελλάδα για ταξίδια από τη Βρετανία αφήνει η Daily Telegraph

Ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως αναμένεται να μπουν στην πράσινη λίστα αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαχωρίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα από τη νησιωτική.

Ο υπουργός μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς, δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση “όπου είναι δυνατόν” καθώς προετοιμάζεται να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του επόμενου μήνα, στις 7 Ιουνίου.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα Ελληνικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, χωριστά από την Ισπανία και την Ελλάδα, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν “ανοιχτά”, χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε η “σιωπηλή” απαγόρευση της κυβέρνησης να μην μετακινηθούν σε οκτώ περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τέτοιες που η κυβέρνηση “απέσυρε” τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο .

Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον θα έρθει αντιμέτωπος με “τα πυρά” του Ντομίνικ Κάμινγκς ο οποίος ενώπιον των βουλευτών θα μιλήσει για τη στρατηγική των υπουργών στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Ο πρώην επικεφαλής βοηθός του πρωθυπουργού αναμένεται να υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί νωρίτερα σκληρά lockdown και αναμένεται επίσης να υποστηρίξει ότι ο χειρισμός της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν συχνά χαοτικός.

Διαβάστε ακόμα

Προϋπολογισμός: Μάχη σε 3 μέτωπα για έξτρα έσοδα και «φρένο» σε 7 δαπάνες

Διεθνή ονόματα στη «μάχη» για το «νέο» Πόρτο Καρράς – Αρχές 2022 το τελικό masterplan

Marks & Spencer: Βάζει «λουκέτο» σε 30 καταστήματα μετά από ζημιές £201 εκατ.