Τουρισμός

Ryanair: Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2021

  • Στεφανία Σούκη


Με 3 νέες βάσεις το καλοκαίρι σε Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και 46 νέες συνδέσεις - Η προσφορά της εταιρείας για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου

Ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά δίνει η ιρλανδική Ryanair, η οποία θα προσφέρει φέτος το καλοκαίρι 46 νέες συνδέσεις, δημιουργώντας παράλληλα και τρεις νέες βάσεις για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου σε Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα.

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ryanair για τη δημιουργία των τριών νέων καλοκαιρινών βάσεων και της έναρξης ενός μεγάλου αριθμού νέων διεθνών δρομολογίων. Αυτό επιβεβαιώνει την αντοχή, τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός ακόμη και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η οποία έχει στην ομπρέλα της κι έχει ολοκληρώσει τα έργα αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. «Επιχειρώντας στα 11 από τα 14 αεροδρόμια, η Ryanair έχει ήδη σημαντική παρουσία, την οποία τώρα ενισχύει επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την Ελλάδα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες αποφάσεις στο άμεσο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βήλος.

Για το καλοκαίρι του 2021 η εταιρεία θα επιχειρεί στην Ελλάδα από 14 αεροδρόμια (με 5 βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα). Συνολικά όσον αφορά τις νέες βάσεις για την περίοδο Ιουλίου- Οκτωβρίου, σε Χανιά, Κέρκυρα και Ρόδο, θα προσφέρει 46 νέα δρομολόγια από/ προς τους προορισμούς με 243 συνολικές εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 120 νέες θέσεις εργασίας στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια.
Στην Κέρκυρα αντιστοιχούν 18 νέες συνδέσεις (2 αεροσκάφη), στα Χανιά 15 (1 αεροσκάφος) και στη Ρόδο 13 νέες συνδέσεις (1 αεροσκάφος).

«Σχεδιάζουμε συνεχώς νέες συνδέσεις» δήλωσαν οι επιτελείς της ιρλανδικής low cost αεροπορικής, προσθέτοντας ότι επιδιώκουν την επέκταση της σεζόν για τα ελληνικά νησιά, ενώ θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

«Με την τουριστική περίοδο έτοιμη να ξεκινήσει επισήμως στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου, οι Eλληνες και ξένοι ταξιδιώτες μπορούν από τώρα να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, αξιοποιώντας την επιλογή της Ryanair να μην αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πλάνων. Φέτος η Ryanair, με το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα στην ιστορία της -το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, συνδέει τους καταναλωτές με δημοφιλείς ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, η Βαρκελώνη, το Μπάρι, η Μασσαλία, η Πάφος, το Τελ Αβίβ και η Βερόνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με δήλωση του εμπορικού διευθυντή της Ryanair, Jason McGuinness «καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η Ελλάδα, ως προορισμός, αποδεικνύει την αντοχή της και δείχνει αποφασισμένη να ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη του τουρισμού καθώς θα απομακρυνόμαστε από την πανδημία του Covid-19. Μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία των πρώτων ταξιδιωτικών διαδρόμων με την Κύπρο και το Ισραήλ τον Απρίλιο, καθώς και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την αναγέννηση του κλάδου του ελληνικού τουρισμού».

Προκειμένου να γιορτάσει το γεγονός, η Ryanair προσφέρει, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου, εισιτήρια από 19,99 ευρώ για ταξίδια που θα προγραμματιστούν έως και τον Οκτώβριο του 2021.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολοταρία αποδείξεων: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

ΕΟΠΥΥ: Ψηφιακά οι αποζημιώσεις για ειδικές εξετάσεις- Τι αλλάζει

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν έχει φοβίσει κανένα, αλλά δεν φοβάται και κανένα»