Ένα ακόμη ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο έχει βγει σε διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης, σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία στον τουρισμό της Αθήνας.

Πρόκειται για το «ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ», το οποίο έχει βγει προς παραχώρηση διάρκειας 15 ετών με μηνιαίο μίσθωμα στα 15.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα παλιά, ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Φιλοπάππου, συνιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Τη διαγωνιστική διαδικασία έχει προκηρύξει ο διαχειριστής και συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Αδαμόπουλος Μάρκου Ιωάννης, βάσει δικαστικής απόφασης του τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Το ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνης και Φλαμαριών, δίπλα στην ιστορική πλατεία του Θησείου, ενώ ο επενδυτής που θα επιλεγεί με τον ιδιωτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, θα πρέπει να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση του ακινήτου. Οι προσφορές κατατίθενται έως τις 25 Μαΐου, ενώ τα τεύχη της προκήρυξης διαθέτει το δικηγορικό γραφείο «Ιωάννη και Ηλία Μανιάτη».

Το ακίνητο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο έως τα τέλη του 2012 και έκτοτε παραμένει κλειστό, εξ’ ού και θα χρειαστεί και τα απαραίτητα κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται «σε απόλυτη εγγύτητα από την Αρχαία Αγορά, την στοά του Αττάλου, το ναό του Ηφαίστου, τον λόφο της Πνύκας, του Αρείου Πάγου, τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου της Διονυσίου Αεροπαγίτου και το Ηρώδειο διαθέτοντας απρόσκοπτη θέα στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης».

Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση Guardian: Η μοίρα της Μ. Ανατολής κρέμεται από μια κλωστή καθώς το Ισραήλ εξετάζει τα επόμενα βήματά του

Αθήνα: Ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης – Οι προοπτικές του ομίλου για το 2030

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ