Στα κάγκελα είναι στην Κέρκυρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Αirbnb, τις οποίες ουκ ολίγες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες στην πόλη, από φοιτητές μέχρι δικηγόρους, θεωρούν υπεύθυνες για την εξαφάνιση από την αγορά σπιτιών προς μακροχρόνια μίσθωση.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Δικηγορικού Συλλόγου του νησιού, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί και τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό του Ιονίου, ότι «άμεσοι αποδέκτες του προβλήματος είναι ενδεικτικά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο, ο χώρος της Δικαιοσύνης και ο χώρος της εκπαίδευσης, αφού ελλείψει διαθεσίμων προς αστική μίσθωση κατοικιών οι φοιτητές, ιατροί, δικαστές και δάσκαλοι – καθηγητές αποφεύγουν συστηματικά την Κέρκυρα ως τόπο εγκατάστασης, φοίτησης ή εργασίας τους.

Εντέλει αποδέκτης του προβλήματος είναι ο ευρύς πληθυσμός της Κέρκυρας που επίσης δυσκολεύεται να στεγάσει ή μεταστεγάσει την οικογένειά του, φαινόμενο που εμείς οι δικηγόροι το ζούμε συνεχώς μέσα από τις μισθωτικές διαφορές που εκδικάζονται η εκτελούνται καθημερινά». Οι δικηγόροι ζητούν νομοθετική ρύθμιση στις εν λόγω μισθώσεις ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό ότι όσον αφορά τους φοιτητές -ειδικά αυτή η περίοδος είναι… hot για την αναζήτηση σπιτιού σε όλες τις φοιτητουπόλεις ανά την Ελλάδα-, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο υπολογίζονται κοντά στις 3.000 ότι είναι ενεργοί, με άγνωστο τον αριθμό αυτών που αναζητούν σπίτι. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πασιφανές αν ληφθεί υπόψη ότι οι εστίες μπορούν να φιλοξενήσουν μόλις 180-200 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο «φορτωμένος» Σεπτέμβριος και οι προσδοκίες για το τελευταίο 4μηνο του 2023

Ετσι θα είναι το νέο project αξίας 150 εκατ. ευρώ για το νέο Six Senses στο Πόρτο Χέλι (pics)

Γιατί η ελληνική Ναυτιλία είναι στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομία (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ