Εξαγορών συνέχεια στην Ισπανία για την Ikos Resorts, την πολυτελή αλυσίδα ξενοδοχείων ‘’με το ελληνικό DNA’’ όπως αυτοπροσδιορίζεται η εταιρεία, αυτή τη φορά με ένα deal ύψους 110 εκατ. ευρώ για το δεύτερο resort του ομίλου στην νούμερο 1 τουριστική αγορά της Μεσογείου.

Η Ιkos προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του πολυτελούς ξενοδοχείου στη Μαγιόρκα Blau Porto Petro, σε μία τιμή ύψους 110 εκατ. ευρώ (345.000 ευρώ ανά δωμάτιο) από το ισπανικό Group Roxa. Το τελευταίο φαίνεται ότι θα διατηρήσει μερίδιο μειοψηφίας στο 5άστερο resort με δυναμικότητα 319 δωματίων που προγραμματίζεται να ανοίξει εκ νέου, ανανεωμένο τον Απρίλιο του 2023 κα προοπτική να αυξήσει τη δυναμικότητά του σε 434 δωμάτια έως το 2024.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Luis Herault, CEO της Ikos Iberia, της ισπανικής θυγατρικής του ομίλου «η είσοδος στη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς διεθνώς και ειδικά η ιδιωτικότητα του Porto Petro παρέχει στον όμιλο ένα ασύγκριτο περιβάλλον, έτσι ώστε οι επισκέπτες των Ikos Resots να απολαύσουν στο έπακρο εμπειρίες προορισμού και τουριστικού προίόντος στο υψηλότερο επίπεδο».

Το Blau Porto Petro θα μετονομαστεί σε Ιkos Porto Petro και θα αποτελέσει έναν προορισμό πολυτελούς, all-inclusive, στο δεύτερο resort του ομίλου στην Ισπανία.

Σημειωτέον ότι πέραν της Ελλάδας και της Ισπανίας, ο όμιλος έχει δρομολογήσει και τις επόμενες κινήσεις του στην πορτογαλική αγορά, καλύπτοντας έτσι τρεις από τις βασικότερες τουριστικές αγορές της Μεσογείου.

Mέσα στο καλοκαίρι, ο όμιλος ανακοίνωσε την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά- Covid εποχής και περιόδου ανάκαμψης. Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, στον όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική. Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Η σεμνή Ούρσουλα, τα… δάκρυα της Μυκόνου και η νέα μεγάλη μάχη της Κρήτης 

Alpha Bank: Μέχρι 1η Οκτωβρίου σε ισχύ η εθελούσια – Ποιοι θα λάβουν και πριμ 5%

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»