Η Έλενα Ράπτη μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2024, το οποίο χορηγεί voucher διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στους δικαιούχους, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά που θα λάβουν όσοι κληρωθούν στο εν λόγω πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

«Αυξήσαμε τα ελάχιστα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό ισχύει για όλους ώστε να μπορούμε να καλύψουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Αυξήσαμε για όλους το ποσό της κάρτας σε 200 ευρώ, από 150 ευρώ που ήταν πέρσι, και σχεδιάσαμε την συμπερίληψη νέων κοινωνικών κατηγοριών με κάρτα στα 300 ευρώ. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, οι μονογονεϊκές οικογένειες αγάμων αλλά και χήρων με παιδιά. Τέλος διπλασιάσαμε το ποσό το οποίο αφορά στα άτομα με αναπηρία. Ήταν 200 ευρώ, το κάναμε 400 ευρώ γιατί είναι σημαντικό να συνοδεύονται αυτά τα άτομα» διευκρίνισε η κα Ράπτη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σε όλους. «Όποιος θέλει μπορεί να κάνει την αίτηση, υπάρχουν τα εισοδηματικά κριτήρια. (…) Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν υποβάλλει οριστική φορολογική δήλωση η οποία είναι εμπρόθεσμη». «Κάποιος ο οποίος έχει πάρει παλαιότερα voucher μπορεί να πάρει ξανά. Αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε περισσότερες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», πρόσθεσε.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ίσως και στο τέλος του μήνα, και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Η κα Ράπτη στάθηκε στα νέα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έχουν αυξηθεί κατά 15,4% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2022 και διαμορφώνονται στα 20 δισ. ευρώ. Έχουμε σημαντική αύξηση στην εισερχόμενη επιβατική κίνηση, ο αριθμός των επιβατών αγγίζει τα 32 εκατ. ευρώ» συμπλήρωσε η υφυπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το 2023 είναι «χρονιά ρεκόρ».

Διαβάστε ακόμη 

«Πράσινο» για το νέο υπερπολυτελές «Six Senses Porto Heli» στην Αργολίδα (pics)

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

NATO: Τι σημαίνει η κυρίαρχη τάση στις online γνωριμίες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ