Τις προκρατήσεις για τη σεζόν του 2022 αποκωδικοποιεί ήδη, ο τουριστικός οργανισμός της TUI, με την εκτίμηση ότι ο όγκος πωλήσεων για το καλοκαίρι του 2022 θα ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό κοντά στα κανονικά επίπεδα του καλοκαιριού του 2019, με δεδομένη τη συσσωρευμένη ζήτηση.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ευρώπη, μάλιστα, αναφέρει την Τουρκία, τη Φλόριντα, την Ελλάδα και την Κύπρο ως τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την επόμενη θερινή σεζόν του 2022, για την οποία, ήδη, ο όμιλος μετρά τον «ενθαρρυντικό», όπως τον χαρακτηρίζει, αριθμό του 1,6 εκατομμυρίου κρατήσεων.

«Οι συνολικές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 είναι αυξημένες κατά 54% και η μέση τιμή είναι επίσης αυξημένη κατά 15% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019, την αντίστοιχη περίοδο. Η ζήτηση είναι εκεί έξω. Οπουδήποτε υπήρξε άρση των κυβερνητικών περιορισμών, άμεσα, την επόμενη στιγμή υπήρξε γρήγορη επιστροφή των ταξιδιών και υψηλότερες πωλήσεις στο κοινό για τα ταξίδια τους».

Για τη χειμερινή σεζόν 2021/2022 και το συνολικό πρόγραμμα της εταιρείας, σε αυτή τη φάση, οι κρατήσεις αντιστοιχούν στο 54% του επιπέδου των κρατήσεων της σεζόν 2018/2019 την αντίστοιχη περίοδο με τη μέση τιμή να είναι αυξημένη κατά 14%. Οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί για τον όμιλο αυτήν την περίοδο είναι τα Κανάρια, η ηπειρωτική Ισπανία, η Αίγυπτος και το Πράσινο Ακρωτήριο, με την Ελλάδα να απουσιάζει λόγω της έντονης εποχικότητας που χαρακτηρίζει τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως επισημαίνουν οι επιτελείς της εταιρείας, «οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αρθεί στους πιο κοντινούς προορισμούς σε βασικές αγορές του ομίλου και τα ποσοστά εμβολιασμών σε Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο (στον ενήλικο πληθυσμό) έχει προχωρήσει σε υψηλά ποσοστά. Γι’ αυτό και εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη άνοδος στα ταξίδια εξωτερικού αυτόν το χειμώνα και η TUI σχεδιάζει να έχει μία δυναμικότητα στο 60% -80% του προγράμματός της υπό κανονικές συνθήκες με τους πιο μακρινούς προορισμούς να ανακάμπτουν με σαφείς πιο βραδείς ρυθμούς».

Για το καλοκαίρι του 2021, συνολικά ο όμιλος μετρά 5,2 εκατ. κρατήσεις, με αύξηση κατά 1,1 εκατ. σε σύγκριση με την τελευταία ενημέρωση μέσα στον Αύγουστο. Πάνω από 2,6 εκατ. πελάτες πραγματοποίησαν διακοπές με την TUI κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, αριθμός, διπλάσιος σε σχέση με το 1,3 εκατ. που είχαν ταξιδέψει το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου του 2020.

Επιπλέον, υπήρξαν ανοδικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες με κρατήσεις σε Γερμανία και Ολλανδία ειδικότερα, πολύ υψηλότερα ακόμη και από τα επίπεδα του 2019, γεγονός το οποίο αντανακλά και την επιστροφή της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού. Έστω κι αν οι κρατήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται την τελευταία στιγμή, ο όμιλος βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες και αυξημένες πληρότητες στα αεροσκάφη του στους προορισμούς όπου πετάει.

Διαβάστε ακόμη:

Αμείωτοι οι φόβοι για παγκόσμια ενεργειακή κρίση – Κύμα ακρίβειας σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ακίνητα: «Πρωταθλητές» αυξήσεων σε ενοίκια – τιμές πώλησης κατοικιών τα βόρεια προάστια της Αθήνας

Φυσικό αέριο: «Φρένο» στο ράλι μετά τις δηλώσεις Πούτιν για ρεκόρ παραδόσεων