«Είναι για μένα ιδιαίτερη μέρα, γιατί ξεκινάμε την κατασκευή ενός προσωπικού ονειρου για το έργο της ζωής μου, το Elounda Hills».

Η δήλωση ανήκει στον Βιτάλι Μπορίσοφ, τον επιχειρηματία που τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια προωθεί στην Κρήτη τη μεγάλη στρατηγική επένδυση για το project των 5 αστέρων για το Elounda Ηills που θα φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη τα 500 εκατ. ευρώ.

Το περασμένο Σάββατο 4/11 έγινε η επίσημη εκδήλωση και ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών ξεκινώντας με τη μαρίνα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπορίσοφ «το ότι έγινε εφικτό όλο αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όλων, συνεχούς προσπάθειας, υποστήριξης και εμπιστοσύνης στο έργο αλλά και σε μένα, χρόνια ενεργούς συμπαράστασης από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους τοπικούς φορείς και την κοινότητα Αγίου Νικολάου και Ελούντας». Ο ίδιος απηύθυνε ευχαριστήρια σε όλους τους συνεργάτες του, δηλώνοντας «απεριόριστα ευγνώμων και θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έργο θα υλοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, με υψηλότατες προδιαγραφές και θα ταιριάζει απόλυτα με το μοναδικό τοπίο της Κρήτης».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού κόσμου και των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (και πρώην υπουργός Τουρισμού), Μάξιμος Σενετάκης υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός κ.α. ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εργασίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από τη προηγούμενη θέση του ως υπουργός Ανάπτυξης είχε ενεργό ρόλο στο κομμάτι της προώθησης των μεγάλων επενδύσεων. Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Μπορίσοφ, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για έναν πολύ «σημαντικό Ισραηλινό επενδυτή» και μία επένδυση «που θα δώσει πολλές νέες θέσεις εργασίας» και «θα συνδράμει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων» στο κομμάτι του τουρισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ειδικά όσον αφορά τη μαρίνα που ξεκινά τώρα αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη μπροστά από το τουριστικό χωριό Elounda Hills (χαρακτηρισμένη ως στρατηγική επένδυση) και θα έχει δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών, από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες ενώ οι 138 εποχικές. Βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Άγιου Νικολάου και το resort Elounda Hills, με θέα το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα και αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήσει κανείς την εκπληκτική παραλιακή γραμμή της Κρήτης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ένα project 5 αστέρων.

H μαρίνα θα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αλλά και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, το οποίο όταν ανοίξει θα προσφέρει και αυτό, μεταξύ άλλων, υποδομές υψηλών προδιαγραφών για ιδιωτικά τζετ. Επιπλέον- όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Mirum- και με το δεδομένο ότι η Κρήτη βρίσκεται στο ναυτικό δρόμο των mega yachts που πηγαίνουν από τη Μέση Ανατολή προς τη Μεσόγειο, η μαρίνα θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα αυτού του πελατολογίου που μέχρι τώρα πηγαίνει στην Κύπρο, στη Λεμεσό ή ακόμη και την Τουρκία.

Στη μαρίνα θα υπάρχει δυνατότητα παροχής όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται σε σύγχρονες μαρίνες και όπως επισημαίνεται από τον επενδυτή «με την επίσημη έναρξη λειτουργίας να αναμένεται το 2026, η Elounda Hills Marina θα αποτελέσει από τις πλέον σύγχρονες ιδιωτικές μαρίνες αυτού του μεγέθους στην Ελλάδα». Επιπλέον στόχος είναι η Elounda Hills Marina, σε σύνδεση με τη μαρίνα Αγίου Νικολάου, αναπτύσσοντας κοινές δράσεις, να δημιουργήσει έναν κόμβο θαλάσσιου τουρισμού με ιστιοπλοϊκό κέντρο και κέντρο yachting. Η εταιρεία Camper & Nicholsons Marinas, από τα πιο ιστορικά και γνωστά ναυτιλιακά brands στον τομέα του luxury yachting θα αναλάβει την οργάνωση και συν- διαχείριση και λειτουργία της μαρίνας μετά την ολοκλήρωσή της.

Τοποθετημένο στον κόλπο της Ελούντας, σε συνολική έκταση 950 στρεμμάτων με θέα προς τον κόλπο του Μιραμπέλο, το Elounda Hills αποτελεί το μεγαλύτερο project της Mirum στην Ελλάδα και σύμφωνα με τους επιτελείς της εταιρείας «προορίζεται να αποτελέσει έναν από τους πιο διάσημους και φιλικούς προς το περιβάλλον πολυτελείς προορισμούς της Μεσογείου». Κεντρικά στοιχεία του project αποτελούν το luxury resort ξενοδοχείο 5 αστέρων υπό το brand name της αμερικανικής 1Hotels, το συγκρότημα διαμερισμάτων, πολυτελείς κατοικίες, βοτανικός κήπος με αμπέλια και ελαιώνες, 11 εστιατόρια καθώς και εμπορικά καταστήματα. Εκτός της μαρίνας και σε σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι του έργου, προχωρούν και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι αδειοδοτήσεις, ενώ άμεσα, πρίν τα Χριστούγεννα, θα βγουν σε διαγωνισμό όλα τα έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, βιολογικοί καθαρισμοί) για τις δύο πρώτες φάσεις του έργου δεδομένου ότι αυτό θα υλοποιηθεί σταδιακά. Η πρώτη φάση αφορά 55.000 τ.μ. κατασκευής κτιρίων με το ξενοδοχείο, τις βίλλες και τα διαμερίσματα, ώστε η παραλιακή ζώνη μαζί με το ξενοδοχείο και κάποιες πρώτες βίλλες να ολοκληρωθούν το 2026.

Διαβάστε ακόμη

Περιθώριο για νέες παροχές μισού δισ. ευρώ επιπλέον

Η φοροδιαφυγή, τα μέτρα και το Μαξίμου, το νέο γκάλοπ που βγάζει στα ίσια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι πωλήσεις μεριδίων της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς, ο Φάις, η Καλογήρου και ο Πρόδρομος 

Ποιες κυρώσεις; Σε υψηλά 18 μηνών τα έσοδα της Ρωσίας από πετρέλαιο και φυσικό αέριο (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ