«Ζεσταίνεται» εν όψει καλοκαιριού η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η οποία με την έλευση της νέας τουριστικής σεζόν και πολύ περισσότερο του θερινού προγράμματος των αεροπορικών αναμένεται να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο από την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το ‘’άνοιγμα’’ του ελληνικού τουρισμού και την αύξηση των πτήσεων ήδη μέσα στο Μάιο η επιβατική κίνηση σε καθημερινή βάση πλέον κινείται κοντά στις 20.000 (αφίξεις- αναχωρήσεις εσωτερικού και εξωτερικού).

Ειδικά όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος αυτές σημείωσαν άνοδο την περασμένη εβδομάδα, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, σε ποσοστό κοντά στο 5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Επισημαίνεται εδώ ότι το προηγούμενο διάστημα, μέσα στον Μάιο η κίνηση ήταν κάτω κι από τις 15.000, ωστόσο, προοδευτικά, με το ‘’άνοιγμα’’ του ελληνικού τουρισμού ιδιαίτερα από τα μέσα Μαΐου τα νούμερα αυξάνονται όσο αυξάνεται ειδικά και η κίνηση από το εξωτερικό.

Μεγαλύτερα… φτερά σε αεροπορικές και αεροδρόμια αναμένεται να δώσει και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid που παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη, Σαρλ Μισέλ και Μαργαρίτη Σχοινά. Η Ελλάδα μάλιστα είναι η πρώτη χώρα που το παρουσιάζει και δηλώνει έτοιμη να το χρησιμοποιήσει πριν από την 1η Ιουλίου απελευθερώνοντας έτσι τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ενιαίο αυτό ψηφιακό εργαλείο, σε επίπεδο Ε.Ε. για τα ταξίδια πέραν του προφανούς οφέλους, της διευκόλυνσης των ταξιδίων, απομακρύνει κι έναν μεγάλο ‘’πονοκέφαλο’’ στην αγορά για τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών που ήδη έχουν καταγραφεί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις διεθνώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για νέες εξάρσεις κρουσμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς.

Στο Ελ. Βενιζέλος, περισσότερες πτήσεις λοιπόν και συνδέσεις έρχονται από την ερχόμενη εβδομάδα, και μάλιστα εκτός Ε.Ε. αφού η Delta Airlines ανακοίνωσε ήδη από χθες ότι “είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε (σ.σ. από χθες) και πάλι τις πτήσεις της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας.».

Για την ίδια στην αεροπορική, η πτήση συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα αφού αυτό το καλοκαίρι θα πετά από τα δύο της μεγαλύτερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτά της Νέας Υόρκης (JFK).

Σημειωτέον ότι η Delta έχει μακρά ιστορία με πτήσεις στη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι λάνσαρε το πρώτο της δρομολόγιο το 1991.

Aργότερα, από τις 5 Ιουνίου ξεκινάει και η American Airlines, ενώ νωρίτερα από την 1η Ιουνίου και η Εmirates εκκινεί εκ νέου την πτήση- χωρίς την υποχρέωση καραντίνας (quarantine free) όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, από το Newark της Νέας Υόρκης στην Αθήνα.

«Με πάνω από τα 2/3 των Αμερικανών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με το TripAdvisor οι πτήσεις σε προορισμούς όπως η Αθήνα θα είναι σε υψηλή ζήτηση αυτό το καλοκαίρι».

Νέα δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα προσθέτουν και μικρότερες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Blue Air, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι τονωτικές ‘’ενέσεις’’ σε επίπεδο ζήτησης από τις αεροπορικές: Ενδεικτικά, η Aegean με αφορμή και τη συμπλήρωση 22 ετών από την ίδρυσή της προσφέρει σε όλους 22 ευρώ έκπτωση για το επόμενο ταξίδι τους που θα εκδοθούν μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου. Η προσφορά ισχύει για τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 05/06/21 έως και 31/10/21.

Διαβάστε ακόμη:

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson

Cardlink: Η κίνηση-ματ της Wordline και τα σχέδια του Gilles Grapinet για την Ελλάδα

Marks & Spencer: Τα 30+1 χρόνια στην Ελλάδα, οι Μαρινόπουλοι και οι νέοι κλυδωνισμοί