Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Alpha Bank, αφού το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία που είχαν τυχόν ενδιαφερόμενοι επενδυτές να “χτυπήσουν” το 9% της τράπεζας.

Ειδικότερα, στα τέλη του περασμένου μήνα το Ταμείο εκκίνησε ανταγωνιστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της αγοράς και δεν υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς τρίτου επενδυτή, τότε το ΤΧΣ θα προχωρήσει με την UniCredit, ζητώντας – πιθανότατα αναπροσαρμογή του προσφερόμενου τιμήματος, με βάση και τα νέα δεδομένα για τη μετοχή. Πιο αναλυτικά, αυτή χθες, Πέμπτη, έκλεισε στο 1,43 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα, δηλαδή, από το 1,33 ευρώ που προτείνουν οι Ιταλοί.

Την ίδια στιγμή, η Alpha Bank ανακοίνωσε ένα ισχυρό σετ αποτελεσματων, γεγονός που κατά κάποιους θα έπρεπε να προσμετρηθει στο συνολικό τιμημα. Όπως και να έχει, το deal μεταξύ UniCredit – Alpha Bank θα έχει κλείσει το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα. Αναφερόμενος σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, σημείωσε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές πως η UniCredit αναγνώρισε την ισχυρή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της τράπεζα. “Η συμφωνία αυτή,  εφόσον εγκριθεί, θα επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, και θα οδηγήσει στην είσοδο ενός στρατηγικού εταίρου που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και ισχυρή παρουσία στην  Ευρώπη, χαρακτηριστικά που θα αξιοποιήσουμε το προσεχές διάστημα”, τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Φοροδιαφυγή: «Πρόστιμο» στα μετρητά και πόλεμος μεταξύ καρτών, IRIS, εμβασμάτων

Νέες επενδύσεις 120 εκατ. για τη Lidl και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ

Technohull: Τα «Made in Greece» ταχύπλοα που κατακτούν τις θάλασσες του πλανήτη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ