Τη σύναψη συμφωνίας της θυγατρικής της στην Ελλάδα, doValue Greece με την Εθνική Τράπεζα για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Frontier II συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η ιταλική doValue S.p.A..

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, η Εθνική Τράπεζα είχε ανακοινώσει τη συμφωνία πώλησης του χαρτοφυλακίου Frontier II στην Bracebridge Capital, LLC.

Στην ανακοίνωσή της,  η doValue S.p.A. αναφέρει την ικανοποίησή της για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της θυγατρικής της doValue Greece με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») για το χαρτοφυλάκιου μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) λογιστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ ευρώ («Project Frontier II»).

Η συμφωνία υπόκειται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τιτλοποίησης του εν λόγω χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (σχέδιο «Ηρακλής») που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το 2ο εξάμηνο του 2022.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η Εθνική συμφώνησε με την doValue για το project Frontier II στη βάση της εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκε κατά τη συνεργασία τους στο project Frontier I.

Το Project Frontier II είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον Όμιλο doValue S.p.A. στην πραγματοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου 2022-2024 καθώς επίσης και ορόσημο στον στόχο του Ομίλου να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος ανεξάρτητος servicer στην Ελλάδα.

Με το Project Frontier II και λαμβάνοντας υπόψη το Project Neptune (500 εκατ. €), το Project Frontier I (5,7 δισ. ευρώ) και το Project Mexico (3,2 δισ. ευρώ), η doValue έχει συγκεντρώσει υπό τη διαχείρισή της χαρτοφυλάκια συνολικού ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ
τους τελευταίους 12 μήνες στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Διάλειμμα από το ράλι κάνει η Wall Street – Μικρές μεταβολές σε Dow, S&P (upd)

Πόσο κερδίζουν οι τράπεζες από την αύξηση των επιτοκίων

Σε υψηλό διμήνου η μετοχή της ΔΕΗ – Επιστρέφει στα 6 ευρώ