Τράπεζες

Η κυπριακή TFI Markets επεκτείνεται στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζει

  • Αγγελική ΒελεσιώτηΟ CEO της TFI Markets, Χάρης Χαριλάου, ηγέτιδας εταιρείας στην κυπριακή αγορά εμβασμάτων και πληρωμών, με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος, μιλά για την απόφαση επέκτασης στη χώρα μας και τις δυνατότητες που θα έχουν οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της

«Μελετώντας την ελληνική αγορά διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμα πλήρως οι νέες τεχνολογίες και συνεπώς η ψηφιακή οικονομία και τα όσα οικονομικά οφέλη αυτή φέρνει. Αυτό, ίσως, οφείλεται στη μέχρι πρότινος ιεράρχηση του άμεσου κινδύνου βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Αυτό τονίζει στο «business stories» ο διευθύνων σύμβουλος της TFI Markets, κ. Χάρης Χαριλάου, που διαθέτοντας μία εμπειρία 20 και πλέον ετών στην κυπριακή αγορά εμβασμάτων και πληρωμών αποφάσισε να επεκταθεί και στην Ελλάδα.

– Πόσα χρόνια μετρά η TFI Markets και ποιο το ακριβές αντικείμενό της;

Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της ως TFI Markets Ltd από το 2010, διαθέτοντας εμπειρία 21 ετών. Αρχικά, οι υπηρεσίες της προσφέρονταν μέσω της τότε μητρικής της εταιρείας. Η TFI Markets Ltd είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην κυπριακή αγορά εμβασμάτων και πληρωμών, με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος. Προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών στους εταιρικούς της πελάτες όπως: α) μετατροπές συναλλάγματος, β) έμβασμα με SWIFT ή SEPA στον προμηθευτή ή στον πελάτη, γ) λύσεις διαχείρισης συναλλαγματικού ρίσκου με εξειδικευμένες στρατηγικές, δ) ψηφιακή υποστήριξη της όλης διαδικασίας μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας συναλλαγών μας.Είμαστε εγκεκριμένο Ιδρυμα Πληρωμών από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Σχετική έγκριση έχει ληφθεί και από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη λειτουργία υποκαταστήματος. Επιπλέον, διαθέτουμε και άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να προσφέρονται διασυνοριακά και στην Ελλάδα.
Η TFI Markets παρέχει τις υπηρεσίες της σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές για μετατροπή συναλλάγματος, διατηρώντας παράλληλα και το κόστος εμβάσματος του συναλλάγματος στο εξωτερικό σε προμηθευτές ή πελάτες στο ελάχιστο, χωρίς κρυφές χρεώσεις και περιορισμούς.
Οι πελάτες μας μπορούν να ανοίξουν εταιρικό λογαριασμό σε πολλαπλά νομίσματα και να έχουν το δικό τους μοναδικό IBAN. Μπορούν να πληρώνουν προμηθευτές και αντίστοιχα να λαμβάνουν χρήματα με ασφάλεια. Επίσης, μπορούν να διαχειρίζονται τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις αποτελεσματικά και χρησιμοποιώντας όλα τα νέα ψηφιακά fintech εργαλεία.
Πλεονέκτημά μας είναι η δυνατότητα κλειδώματος της συναλλαγματικής ισοτιμίας έως και ένα έτος, καθώς και η ευελιξία χρήσης του ποσού, μερικώς ή πλήρως, ανά πάσα στιγμή. Η ομάδα μας απαρτίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για να συζητήσουν με τους πελάτες ανά πάσα στιγμή μια σειρά λύσεων και στρατηγικών για τη διαχείριση των συναλλαγματικών κινδύνων.

– Γιατί αποφασίσατε την επέκταση των δραστηριοτήτων σας στην Ελλάδα; Πόσο έτοιμες είναι οι εγχώριες επιχειρήσεις να δεχθούν τις υπηρεσίες της TFI Markets;

Η TFI Markets είναι η κυρίαρχη εταιρεία στην κυπριακή αγορά, με πετυχημένη πορεία, κύρος και αξιοπιστία.
Η απόφαση για επέκταση στην ελληνική αγορά ήταν πια αυτονόητη, αφού ήδη πολλοί από τους πελάτες μας δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αλλωστε, η ζήτηση για τις υπηρεσίες μας επί ελληνικού εδάφους αυξάνεται χάρη στους ίδιους τους πελάτες μας, οι οποίοι συστήνουν την TFI σε δικούς τους συνεργάτες για τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.
Επίσης, μελετώντας την ελληνική αγορά διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμα πλήρως οι νέες τεχνολογίες και συνεπώς η ψηφιακή οικονομία και τα όσα οικονομικά οφέλη αυτή φέρνει.
Αυτό, ίσως, οφείλεται στη μέχρι πρότινος ιεράρχηση του άμεσου κινδύνου βιωσιμότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Βγαίνοντας, όμως, από την κρίση και αποκτώντας εξωστρέφεια, αναπόφευκτα οι νέες τεχνολογίες στις συναλλαγές θα γίνουν μέρος της καθημερινότητας.
Σαφώς, τεράστια ώθηση δίνει και η εμπειρία της πανδημίας, που ανάγκασε τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε νέα ψηφιακά δεδομένα.

– Το μότο σας είναι #ThinkOutsideTheBank. Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα έναντι των τραπεζών και τι γίνεται με τις χρεώσεις;

Επιλέξαμε το #ThinkOutsideTheBank επειδή οι υπηρεσίες παρέχονται με την αδειοδότηση των κεντρικών τραπεζών, αλλά από ιδρύματα που δεν είναι τράπεζες. Οι υπηρεσίες μας ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες fintech και μειώνουν τα κόστη συναλλαγών, με τα οποία επιβαρύνονταν μέχρι πρότινος οι πελάτες από τις υπάρχουσες συνεργασίες.
Οι χρεώσεις μας είναι από τις χαμηλότερες στην αγορά και με απόλυτη διαφάνεια, ενώ εξασφαλίζουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες μας σε 24ωρη βάση.

– Πόσες επιχειρήσεις επιλέγουν σήμερα τις λύσεις της TFI Markets και ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε;

Σήμερα υπολογίζουμε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές στην Κύπρο εκτός τραπεζών τις κάνουν μέσω TFI Markets. Το feedback που παίρνουμε είναι πραγματικά πέρα από τις προσδοκίες μας.
Το οικονομικό όφελος είναι αδιαμφισβήτητο, ενώ η συναλλακτική εμπειρία είναι ευκολότερη και γρηγορότερη, μειώνοντας σημαντικά τις απαιτούμενες ώρες απασχόλησης των οικονομικών τμημάτων.

-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα;

Αναμένουμε ότι και στην Ελλάδα θα αποτελέσουμε τη βασική επιλογή της επιχειρηματικής κοινότητας όπως και στην Κύπρο.
Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου, ώστε οι πελάτες μας στην Ελλάδα να απολαύσουν τους καρπούς της τεχνολογίας μέσω της αλληλεπίδρασης με πολύ έμπειρα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα.
Εργαζόμαστε διαρκώς για την εξέλιξη τεχνολογικών λύσεων, βοηθώντας την ελληνική οικονομία και όσους μας επιλέγουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Οραμά μας, να επεκταθούμε σε χώρες με γεωγραφική και επιχειρηματική συνάφεια με την Ελλάδα και να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες των πελατών μας.

Διαβάστε ακόμα:

BioNTech: Αυξάνεται η ανάγκη ετήσιου εμβολίου κατά της Covid

Ξεχάστε τα βιογραφικά: Αυτό είναι το προσόν που «κερδίζει» τους εργοδότες

Seanergy: Παρέλαβε το 17ο φορτηγό πλοίο ενισχύοντας τον στόλο της