«Είμαστε επενδυτές παντός καιρού». Με τη δήλωση αυτή ο κ. Κωστής Ρόκας, Managing Director του CVC, ξεκαθαρίζει πως η νέα κρίση που πλήττει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, δεν θα αποθαρρύνει το επενδυτικό κεφάλαιο από το να συνεχίσει τις κινήσεις του στην εγχώρια επιχειρηματική σκακιέρα.

Από το 2017, άλλωστε, που επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκτώντας το Metropolitan, έως και σήμερα οι τοποθετήσεις του «αγγίζουν» το 1,5 δισ. ευρώ, έχοντας εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της εταιρείες από όλους τους κλάδους. «Ξέρουμε ότι σε διαφορετικές φάσεις του οικονομικού κύκλου πρέπει να συμπεριφέρεσαι με διαφορετικούς τρόπους. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι έχουμε επενδυτές στα δικά μας funds που έχουν υπομονή», πρόσθεσε, στο πλαίσιο εκδήλωσης τηw PwC Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με τίτλο «Turning crisis into opportunities for Greece», τονίζοντας πως σκοπός του CVC σε αυτή τη συγκυρία είναι να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και το management team να φτιάξουν εταιρείες που θα είναι καλύτερες, θα κάνουν εξαγορές, θα χτίζουν μία πιο βιώσιμη ανάπτυξη, θα συνεχίζουν να έχουν μία κουλτούρα βελτίωσης και καλής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με την ανθρωπιστική κρίση, ως απόρροια του πολέμου, έχουν έρθει στο προσκήνιο και άλλα ζητήματα, όπως είναι η ενεργειακή κρίση, η οποία είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά και ο πληθωρισμός. «Όταν έχεις έναν αντίπαλο, τη Ρωσία που με τη σειρά της, έχει ένα πρόεδρο που είναι δύσκολο να προβλέψεις το επόμενό του βήμα, γνωρίζοντας ότι έχει «κάψει» τον δρόμο πίσω του, πρέπει να είσαι προσεκτικός», σχολίασε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η θέση της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών. «Στο κομμάτι του φυσικού αερίου δεν βρίσκεται στο επίπεδο που είναι σήμερα, για παράδειγμα, η Γερμανία ή άλλες χώρες στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση, να βγούμε αλώβητοι», εξήγησε.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, ο κ. Ρόκας σημείωσε πως αυτός έχει δύο άμεσες επιπτώσεις στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει το CVC. Τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων έχουν ανέβει, γεγονός που σημαίνει ότι μικραίνουν τα περιθώρια κέρδους, ενώ εάν η κατάσταση συνεχιστεί θα επηρεάσει και την αγοραστική δύναμη του κόσμου. «Και αυτό αφορά, τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στις υπόλοιπες εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας. Πρέπει, λοιπόν, η εκάστοτε διοίκηση να βρει την ισορροπία μεταξύ του κόστους στα έσοδα και από τους καταναλωτές», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

NOVA: «Τώρα ξεκινά ο ανταγωνισμός στα telecoms» -Τι σηματοδοτούν οι επενδύσεις για ανάπτυξη δικτύου 10 Gigabit

Οικογένεια Πατρώνη: Τέσσερα νέα σφυριά για τα οικόπεδα – «φιλέτα» στη Μύκονο (pics)

Εθνική Ασφαλιστική: Σε συζητήσεις για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής – Ο ρόλος του Mr. Aqua Carpatica