Σε ενδεχόμενο τραπεζικής κρίσης «είμαστε σε θέση που μπορούμε να διαχειριστούμε αυτούς τους κινδύνους» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα FAZ εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και με φόντο τις εξελίξεις στην Credit Suisse, σημειώνοντας πως η Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους από μια ενδεχόμενη τραπεζική κρίση.

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος πρόσθεσε πως «κανείς από εμάς δεν είναι ικανοποιημένος για το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε βρεθεί», μιλώντας για τον υψηλό πληθωρισμό και τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Πάνω στο τελευταίο και αναφερόμενος στις σημερινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Ντόναχιου είπε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες ετοιμάζονται για ενδεχόμενες νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα υπογραμμίστηκε πως η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στη χρεοκοπημένη αμερικανική τράπεζα SVB είναι ελάχιστη.

Διαβάστε ακόμη

Ξανακλείνει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου για λόγους ασφαλείας

Εκπομπές CO2: Τελικά, πόσο «καθαρά» είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; (γραφήματα)

Ο πανίσχυρος Σαουδάραβας που θα μπορούσε να «σώσει» την Credit Suisse