Εγγυήσεις 2,5 δισ. ευρώ από το σχέδιο «Ηρακλής» προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Eurobank και για τις τρεις τιτλοποιήσεις που προβλέπει ο νόμος (senior, mezzanine, junior) σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε η διοίκηση της τράπεζας στο διοικητικό συμμβούλιο που έληξε πριν από λίγη ώρα.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε τις προσφορές που έχει δεχθεί η τράπεζα για την πώληση του project Cairo (7,5 δισ. τιτλοποιήσεις ΝPL) και την πώληση του 80% της FPS. Το διοικητικό όπως και το management χαρακτήρισαν τόσο την προσφορά της Fotress όσο και της Pimco ικανοποιητικές αλλά οι τελικές απoφάσεις για την επιλογή μεταξύ των δύο θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και αφού προηγηθεί η ψήφιση από την Βουλή του νόμου για τον «Ηρακλή».

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις προσφορές που έχει δεχθεί η τράπεζα για την πώληση του project Cairo (7,5 δισ. τιτλοποιήσεις ΝPL) και την πώληση του 80% της FPS η οποία θα διαχειριστεί δάνεια ύψους 26 δισ. ευρώ.

Οι δυο διεκδικητές

Μέχρι πρότινος η Αμερικανική Pimco διέθετε το προβάδισμα καθώς βρισκόταν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις και συνομιλίες με την τράπεζα Eurobank. Ωστόσο η αποκλειστική περίοδος συνομιλιών έληξε με την τράπεζα να διαπιστώνει διαφορά στο τίμημα (περί τα 50 εκατ. ευρώ) και να «ανοίγει» τις συνομιλίες και με άλλους δυο διεκδικητές την Fortress και την Bain Capital. Τελικώς, η Fortress – Do value απέκτησε ένα προβάδισμα καθώς η προσφορά της δίνει ένα άμεσο όφελος στην Τράπεζα, όπως λέγεται.

Πληροφορίες κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφεραν ότι το fund Fortress διαθέτει ένα μικρό προβάδισμα σ’ ότι αφορά το τίμημα αλλά και τον τρόπο καταβολής του, ωστόσο η Pimco, ένας long θεσμικός επενδυτής, διαθέτει μια προϋπάρχουσα σχέση με την Eurobank.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το Fund Fortress έχει πλησιάσει το τίμημα που αναζητούσε η Eurobank (400 εκατ. ευρώ), με ένα ποσό περί τα 360 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά η Pimco έχει προσφέρει 320 εκατ. ευρώ.