Τράπεζες

Premium Banking: Μια ξεχωριστή τραπεζική εμπειρία από την Εθνική Τράπεζα

  • newsroom


Ο Προσωπικός Συνεργάτης υποδέχεται τους Premium Banking πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξυπηρέτησης, και συζητά μαζί τους τις ανάγκες, τους στόχους και το επίπεδο ρίσκου που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση της πανδημίας προϋποθέτει τη διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, συμπαρασύροντας τα τραπεζικά επιτόκια και προβληματίζοντας τους καταθέτες που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τοποθετήσεων. Τα δεδομένα αυτά αναλύθηκαν διεξοδικά σε διαδικτυακές εκδηλώσεις με τίτλο «Επενδυτικές επιλογές σε εποχή χαμηλών επιτοκίων» που διοργανώθηκαν από το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας, με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για εναλλακτικές μορφές επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική και τη διεθνή οικονομία, καθώς και οι βασικοί καταλύτες επανεκκίνησης για το 2021. Ενώ η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το τρέχον έτος, ωθούμενη από την πρωτοφανή δημοσιονομική και νομισματική στήριξη, οι μετοχικοί δείκτες των αναπτυγμένων οικονομιών έχουν υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψαν, λόγω της πανδημίας. Καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, η διασπορά των κατανομών σε επιλεγμένους μετοχικούς κλάδους και περιουσιακά στοιχεία αποτελεί ελκυστική επιλογή.

Η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα ισχυρά σημάδια εξόδου από την κρίση της πανδημίας, με τη δημοσιονομική στήριξη να παραμένει ισχυρή και το 2021. Ο ανθεκτικός, κατά το 2020, επιχειρηματικός τομέας, η επανάκαμψη δραστηριοτήτων που επλήγησαν λόγω πανδημίας, η σταθερή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, ασφαλώς, το Ταμείο Ανάκαμψης, συνιστούν βασικές παραμέτρους που αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα της οικονομίας, με τα επιτόκια να διατηρούνται σε μηδενικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον εντοπίζεται πλήθος επενδυτικών επιλογών, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία διαχρονικά εμφανίζουν αποδόσεις και διαθέτουν μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή. Τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με μικρά ποσά, εξασφαλίζοντας τη διασπορά των επενδύσεών τους και την ενεργή επαγγελματική διαχείριση που τους προσφέρει μια εταιρεία Α/Κ, όπως η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ. Τα οφέλη για τους πελάτες είναι πολλαπλά, καθώς μπορούν να επιτύχουν βελτιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους, έχοντας καθημερινή αποτίμηση για τη θέση τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης (εντός 5 εργάσιμων ημερών), ενώ η υπεραξία της επένδυσης δεν φορολογείται.

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες Premium Banking. Ο Προσωπικός Συνεργάτης στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας είναι στη διάθεση των πελατών, προκειμένου να συζητήσει με διακριτικότητα και άνεση τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους και να τους ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να επιλέξουν τις κατάλληλες για αυτούς επενδυτικές λύσεις.

Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας, δημιουργεί μια ξεχωριστή τραπεζική εμπειρία, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης σχέσης συνεργασίας με επίκεντρο τον πελάτη, ώστε να καταλήξουν στις κατάλληλες επιλογές που ταιριάζουν στο επενδυτικό τους προφίλ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να δείτε εδώ.