search icon

Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Το νέο 4ετές business plan – Οι στόχοι για εκταμιεύσεις, «κόκκινα» και κερδοφορία

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του νέου επιχειρησιακού πλάνου που παρουσιάζεται στους επενδυτές στο Λονδίνο – Το μήνυμα της διοίκησης για την πορεία της τράπεζας τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Καθαρή πιστωτική επέκταση, ύψους περίπου επτά δισ. ευρώ, διπλασιασμό της κερδοφορίας σε 1,2 δισ. ευρώ και δείκτη «κόκκινων» δανείων περίπου 3% είναι οι βασικοί στόχοι του νέου business plan της Τράπεζας Πειραιώς για την περίοδο 2022 – 2025.

Ειδικότερα, οι άξονες του νέου επιχειρησιακού πλάνου, που παρουσιάζονται αυτή την ώρα στο Λονδίνο, έχουν ως εξής:

Οι στόχοι της περιόδου 2022-2025

Οι χρηματοοικονομικές επιδιώξεις για το 2025

H πορεία για την ενίσχυση των προοπτικών αποδοτικότητας του Ομίλου Πειραιώς

Όπως αναφέρεται στο business plan, τα τελευταία 4 χρόνια, η Πειραιώς έχτισε γερά θεμέλια για να καταστεί μία τράπεζα πλήρως εξυγιασμένη, οικονομικά ισχυρή και με βιώσιμη κερδοφορία.

Σήμερα, ο Όμιλος Πειραιώς παρουσιάζει το στρατηγικό του σχέδιο για την περίοδο 2022-2025, που οδηγεί σε μονοψήφιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων φέτος και χαράσσει σαφή πορεία για το αύριο.

Η Τράπεζα Πειραιώς επέτυχε έναν σημαντικό μετασχηματισμό μέσω της υλοποίησης του σχεδίου Sunrise το 2021. Το Business Plan 2022-2025 στοχεύει να θέσει τις κύριες μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες που θα ενισχύσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερόμενων μερών στις προοπτικές των τραπεζικών μας δραστηριοτήτων.

Ο πυρήνας της στρατηγικής μας είναι η περαιτέρω επέκταση της θέσης της Πειραιώς ως κορυφαίου παράγοντα σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η πορεία αυτή ενισχύεται περαιτέρω, καθώς υλοποιείται η στρατηγική του Ομίλου που επικεντρώνεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

Δείτε ολόκληρο το business plan εδώ

Διαβάστε ακόμα:

ΕΕ και ΗΠΑ ανακοινώνουν τον 5ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Τι περιλαμβάνει

ΔΕΗ: Τι δείχνει ο ισολογισμός για τα υπερκέρδη, πώς και τι θα φορολογήσει η κυβέρνηση

Πού «βλέπει» η JP Morgan την τιμή του χρυσού (πίνακες)

Exit mobile version