Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι εκλογικοί ρυθμοί στα γραφεία της ΝΔ έχουν ανέβει και πάλι. Οι συσκέψεις στους τρεις ορόφους των γραφείων της οδού Πειραιώς είναι συνεχείς, ενώ ακόμα και στο υπόγειο, όπου έχουν εγκατασταθεί τα στελέχη που έχουν υπ’ ευθύνη τους την κινητοποίηση στις περιφέρειες της χώρας, τα τηλέφωνα και τα e-mail έχουν ανάψει. Η εκλογική κινητοποίηση στα κεντρικά της ΝΔ, αλλά και το «τρέξιμο» που ρίχνουν οι υποψήφιοι στις λίστες του κόμματος ανά την επικράτεια, είναι ίσως αναντίστοιχα με το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Οι πολίτες μοιάζουν να παρακολουθούν αυτές τις μέρες από απόσταση τις πολιτικές εξελίξεις, έχοντας ίσως στο μυαλό τους ότι οι εκλογές απέχουν ακόμα.

Αυτό το κλίμα εφησυχασμού που είναι ίσως και αναμενόμενο λόγω… εποχής είναι αυτό που θέλει να καταπολεμήσει η ΝΔ, η οποία στοχεύει στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση δυνάμεων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης έβαλε χθες ένα σκληρό δίλημμα, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωρίζοντας ότι οι πολίτες ίσως θεωρούν ακόμα και τις δεύτερες εκλογές μια αχρείαστη διαδικασία, όπως προκύπτει από την ευκρίνεια του αποτελέσματος την 21η Μαΐου.

Δείτε βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Χρεώνοντας, συνεπώς, στο ΠΑΣΟΚ απροθυμία κάθε συνεργασίας, εφόσον απαιτηθεί, ακόμα και στο σενάριο που η ΝΔ είχε 149 βουλευτές μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ σκιαγράφησε τι θα σημαίνει εν τοις πράγμασι το σενάριο το κόμμα να μην πετύχει την αυτοδυναμία, ιδίως στο σενάριο που μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή και ο πήχης ανέβει. «Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει άλλο βιώσιμο σενάριο με βάση την εκλογική αριθμητική.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο:

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr