Πολιτική

Ανδρουλάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: Σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας

  • newsroom


26 χρόνια από το θάνατo του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ - Τι αναφέρει για τη κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου θα πάρει το Αμφιθέατρο στο κεντρικό κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σχετικό αίτημα -μαζί με άλλα στελέχη της ευρωοομάδας των σοσιαλιστών- είχε κάνει με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Παπανδρέου και άλλα μέλη της οικογένειας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα εν τω μεταξύ με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για έναν «ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης, με μοναδικό αποτύπωμα που παραμένει ανεξίτηλο».

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Σε μια περίοδο παγκόσμιων  ανακατατάξεων κατάφερε με τη διεθνή ακτινοβολία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο ελληνικός λαός ακόμη και σήμερα βλέπει πόσο σημαντικές ήταν οι πολιτικές προτεραιότητες, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην περίοδο της πανδημίας. Η εθνική συμφιλίωση έχει ως αποτέλεσμα οι νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες, να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό περιβάλλον ώριμης δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις και πάθη του παρελθόντος. Η ανοδική κοινωνική κινητικότητα και η μείωση των ανισοτήτων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και μια εύρωστη μεσαία τάξη.

Μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις ανοιχτές πληγές που άφησε ο Αττίλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Άνοιξε τον δρόμο για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας. Την ακηδεμόνευτη Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες. Την Ελλάδα που οικοδομεί ισότιμες συμμαχίες».

Διαβάστε ακόμη:

Είναι το ρούβλι ένα νέο «χωριό Ποτέμκιν»; – Τι σημαίνει η εντυπωσιακή του άνοδος μετά τη βουτιά του Μαρτίου

Καζίνο στο Ελληνικό: Η ελληνοαμερικανική συμμαχία που αλλάζει τον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα

Μαρκ Μόμπιους: Πώς μπορούμε να καταλάβουμε από το bitcoin αν η αγορά έχει πιάσει πάτο