Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο όπως εξήγησε, θα καταψηφίσει επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ. «Καταψηφίζουμε επί της αρχής, δεν εμπιστευόμαστε ότι θέλετε να ενισχύσετε τα πανεπιστήμια, ούτε πιστεύουμε ότι έχετε πραγματικό σχέδιο για μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήκωσε το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, για τη στάση του κόμματός του αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο κ. Ανδρουλάκης υπερασπίστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου υπενθυμίζοντας τα όσα είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και λέγοντας ότι δεν έχει αλλάξει η στάση του κόμματός του.

Ο κ. Ανδρουλάκης με ιδιαίτερη αιχμή αναφέρθηκε και στους υπουργούς που έκαναν μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας: «Και εσείς, άντε δεν θυμάστε τη θέση μας. Δεν τη θυμούνται και οι υπουργοί σας, που διαγκωνίζονται ποιος είναι πιο γνήσιος εκπρόσωπος του γενιτσαρικού τάγματος της Νέας Δημοκρατίας;».

«Είστε αναξιόπιστοι, βαπτίζετε μεταρρυθμίσεις τις διευθετήσεις», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια γιατί κίνητρο είναι οι αξίες τους «και όχι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα». Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υποστήριξε ότι «νομοθετούν καθ’ υπόδειξη μεγάλων συμφερόντων» και πρόσθεσε ότι προσαρμόζεται το νομοσχέδιο με ακροβασίες του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr