Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης να αναμένεται από μέρα σε μέρα, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» από υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες, καθώς η ροή…πληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι εξ απορρήτων συνεργάτες του πρωθυπουργού γνωρίζουν τις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ραντεβού αυτές τις μέρες και συζητά τις επιλογές του.

Πάντως, ένα από τα συμπεράσματα που κόμισε στον κ. Μητσοτάκης προχθές το απόγευμα ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού τις περασμένες εβδομάδες, ήταν η αίσθηση ότι αρκετοί νεοδημοκράτες, παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος, έμειναν το σπίτι τους για μια σειρά από λόγους. Με άλλα λόγια, δεν ήταν μόνο κεντρώοι ψηφοφόροι που επέλεξαν την οδό της αποχής, αλλά και αρκετοί διαχρονικοί ψηφοφόροι της κυβερνώσας παράταξης που αισθάνθηκαν ότι είτε η κάλπη δεν τους αφορά είτε δεν πείστηκαν ότι η κάλπη είναι κομματικά σημαντική.

Με αυτό το δεδομένο, άπαντες εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός που είναι στα σκαριά θα έχει έντονο «γαλάζιο» χρώμα. Δεν θα είναι μόνο ένας ανασχηματισμός με γνώμονα την καθημερινότητα, αλλά ένας ανασχηματισμός που θα ενισχύει το κομματικό στοιχείο της κυβέρνησης. Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποφασίζει με κομματικά ή γεωγραφικά κριτήρια, αλλά θα σταθμίσει ποιοι βουλευτές της ΝΔ μπορούν να κάνουν τη δουλειά κατά το κοινώς λεγόμενον. Διότι, ο πρωθυπουργός είπε και στη συνέντευξή του στον Alpha ότι δεν εκλαμβάνει το μήνυμα της κάλπης ως μια εντολή η κυβέρνηση να στρίψει πιο δεξιά, αλλά ως την παραίνεση να λειτουργήσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr