Στις 7,1 μονάδες κατέγραψε η GPO την διαφορά ΝΔΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star.  Η ΝΔ εμφανίζεται με άνοδο σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας του Νοεμβρίου – στο 33,3% από το 32,4% – ενώ άνοδο εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 25,6% στο 26,2%.

Το 49,4% εκφράζει θετική γνώμη για τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 37,9% και για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 33,8%, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται  και πάλι σε μονοψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου (όπως και στην μέτρηση της Metron Analysis) χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων. Αντίθετα, αυξημένα στο 6,3% – λίγο πάνω από μισή μονάδα – εμφανίζονται τα ποσοστά του ΚΚΕ.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα ανεβαίνει στις 12,1 μονάδες, ενώ η παράσταση νίκης είναι  39,9 μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής ως προς την πρωτιά.

Σημειώνεται ότι τόσο το ΜεΡΑ25, όσο και το «κόμμα Κασιδιάρη» καταγράφονται με χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου – με 2,2% και 1,8% αντίστοιχα – πράγμα που παραπέμπει σε μειωμένες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, το 50.9%  προτιμά μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με το 45,9% να επιλέγει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

Παρά το γεγονός ότι οι πολίτες δηλώνουν  ότι θα πάνε στις κάλπες «με το μυαλό στην ενεργειακή κρίση», η κυβερνητική θητεία της ΝΔ αντιμετωπίζεται θετικά από το 50,4% των ψηφοφόρων.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη για τον Ρώσο φαρσέρ που απείλησε με βόμβα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 6 νοσοκομεία

Η εταιρεία που σορτάρει τις μετοχές του 3ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η Γερμανία «σβήνει» το σενάριο της ύφεσης – Περιμένει ανάπτυξη 0,2% το 2023