Σημαντικό προβάδισμα , που ξεπερνά τις 10 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Νοεμβρίου της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega.

Παράλληλα, η μέτρηση δίνει πολύ ισχυρό «αέρα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξασφαλίζει υπερδιπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, όσο και στην γενικότερη αξιολόγηση.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί με «άνεση» 10 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών – είναι ενδιαφέρον ότι πέρα από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο «πρωταγωνιστής» της πρώτης φάσης των παρακολουθήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο από τα τρία πρώτα κόμματα που καταγράφει δημοσκοπική άνοδο – κερδίζει 0,4 μονάδες – ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται με 71% αρνητικές γνώμες στην γενική αξιολόγηση, ενώ είναι πίσω στη δημοτικότητα από Νίκο Ανδρουλάκη, το κόμμα του οποίου εμφανίζει απώλεια μισής μονάδας στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η κοινωνία εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη με την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια, με το 56% να δηλώνει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και τους έξι στους δέκα να αναφέρουν τον πληθωρισμό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα, πάνω από έξι στους δέκα εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Οικονομία θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καρπωθεί την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης – ως προς αυτό, είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε το Νοέμβριο, ενδεχομένως – όπως σημειώνει η εταιρεία – λόγω του «καλαθιού της νοικοκυράς», σε συνδυασμό με την προσδοκία για τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Protothema.gr