Διακομματική αποδοχή απολαμβάνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των ψηφοφόρων της ΝΔ, που το στηρίζουν σε ποσοστό 78,5%, καταγράφεται αποδοχή στο 52,3% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του το καταψηφίζει, βάζοντας μάλιστα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Πολύ μεγάλη είναι η αποδοχή της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης – αγγίζει το 60% – παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος μιλά για νομοσχέδιο – κερκόπορτα για τα τουρκικά συμφέροντα. Μειοψηφικά, αλλά σημαντικά είναι και τα ποσοστά εκείνων που συμφωνούν με το νομοσχέδιο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Μάλιστα, το 51,4% θεωρεί ότι η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων θα βελτιώσει και τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων. Αντίθετα, το 59,% διαφωνεί με την ιδέα των απογευματικών χειρουργείων με αμοιβή, ενώ το 69,3% εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν ανμτιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των αγροτών, με τα αιτήματα των οποίων συμφωνεί το 80%.

Δείτε το δεύτερο μέρος της έρευνας της MRB:

MRB_01Α
MRB_01Β
MRB_02Α
MRB_02Β
MRB_03
MRB_04
MRB_05
MRB_06
MRB_07
MRB_09
MRB_10
MRB_11Α
MRB_11Β
MRB_12
MRB_13
MRB_14
MRB_15Α
MRB_15Β
MRB_00Β
MRB_00Α

ΥΠΕΘΟ: Παράταση 1+1 μήνα για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

Ideal Holdings: Προσδοκίες για νέα αύξηση εσόδων το 2024 και νέα deals (pics)

ΕΥ Ελλάδος: Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τις επιχειρηματικές λειτουργίες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ