Πολιτική

Εγκρίθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή

  • newsroom


Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές, καταψήφισαν 157 από τη ΝΔ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απουσίαζε από τη διαδικασία ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος

Εγκρίθηκε με τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα κονδύλια για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές, καταψήφισαν 157 από την ΝΔ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απουσίαζε από την διαδικασία ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος

Υπενθυμίζεται πως κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση η Βουλή ενέκρινε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου οι κοινοβουλευτικές μειοψηφίες να συγκροτούν δύο εξεταστικές επιτροπές ανά περίοδο, αρκεί η πρότασή τους να λαμβάνει τη στήριξη τουλάχιστον 120 βουλευτών (αντί απόλυτης πλειοψηφίας).

Η συζήτηση που προηγήθηκε ξεκίνησε με αντιπαράθεση για το κρίσιμο ζήτημα της χρονικής διεύρυνσης της έρευνας που θα πραγματοποιήσει η εξεταστική επιτροπή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μετατόπιση της χρονικής έναρξης της έρευνας από το 2015 αντί του 2019 που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια αν συμφωνούν.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema