Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha καταγράφει το κόμμα στο οποίοι θα στραφούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, 26% συγκεντρώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ένα 20% πηγαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 19% μοιράζεται σε άλλα κόμματα, ενώ το 9% εξ αυτών εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Την ίδια ώρα, το 72% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%. Ένα 3% είπε ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα σε ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία, το 37% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, σε «κανέναν» λέει το 29%. ΔΞ/ΔΑ είπε το 6%.

Σχετικά με το εάν το σύστημα της απλής αναλογικής θα αποτελέσει για τους ψηφοφόρους μια ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

 

slide_05
slide_04
slide_03
slide_02

 

slide_01

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Aύξηση 17,2% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Απρίλιο

$500 εκατ. για το «Explorer of the Seas»: Όσα είδαμε και μάθαμε στην επίσκεψη στo κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean (pics)

TechSaloniki: Ακόμα δύο πολυεθνικές πληροφορικής έρχονται στη Θεσσαλονίκη – Ανοικτές εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ