Φυγή προς τα εμπρός μετά τη συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έθεσε χθες τον κομματικό μηχανισμό-αν και βαριά λαβωμένο από το εκλογικό αποτέλεσμα-σε διάταξη μάχης.

Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας έλαβε τη νομιμοποίηση για σειρά «διορθωτικών αλλαγών» ενόψει του δεύτερου γύρου των εθνικών εκλογών, αλλαγές οι οποίες αναμένεται να έχουν εξειδικευθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την νέα κάλπη.

Σε κλίμα φορτισμένο, «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για μας ένα οδυνηρό σοκ και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως όμως δική μου. Δεν ισομοιράζεται η ευθύνη. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα στην πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα δεν το έβαλα ποτέ στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη και έδωσα τη μάχη» ανέφερε σε προσωπικό τόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κήρυξε τη λήξη του «τριήμερου πένθους», σαλπίζοντας αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr