search icon

Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενέργεια

Στις 5.00 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί στις 5.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα συζήτησης την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση. 

Η συνεδρίαση ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα σχετίζεται με τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου. 

Στο επίκεντρο θα τεθεί, επίσης, η επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, η επάρκεια αγαθών, αλλά και οι σχεδιασμοί εν όψει του δύσκολου χειμώνα.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «θα λάβουμε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση των πολιτών».

Ας σημειωθεί ότι το πρόβλημα έχει καταστεί εντονότερο από την Παρασκευή, όταν και η Gazprom ανακοίνωσε την περαιτέρω αναστολή λειτουργίας του Nord Stream 1, βασικού αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. 

Αποτέλεσμα ήταν οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων στο Χρηματιστήριο Ενέργειας του Άμστερνταμ -σημείο αναφοράς στην Ευρώπη- να εκτοξευθούν σήμερα κατά 30% και να φθάσουν στα 260 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Διαβάστε επίσης

Morgan Stanley: Ταύρος για την ελληνική οικονομία, αυξάνει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες (πίνακες)

Tο «πακέτο Μητσοτάκη», οι Σαουδάραβες ζητούν επισήμως το 20% της Εθνικής Τράπεζας και οι Μπάκοι πάνε για… τραπεζίτες

Ράλι 30% στο φυσικό αέριο – Πώς αντιδρά η Ευρώπη

Exit mobile version