Σε μία προεκλογική αντιπαράθεση με πρωτοφανή ακραία δεδομένα βαδίζει η χώρα, μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει πλέον από τις ψηφοφορίες της Βουλής για οποιοδήποτε θέμα – πλην του νομοσχεδίου για το κόμμα Κασιδιάρη. Η κίνηση αυτή, που συνοδεύεται από αναβάθμιση του αιτήματος για άμεση προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στον Φεβρουάριο, έχει οξύνει κι άλλο την κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρώτη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τραμπισμό και προσβολή του κοινοβουλευτισμού και τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι το δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι «δημοκρατία ή εκτροπή», επικεντρώνοντας πρωτίστως στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η απόφαση για αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες άρχισε να υλοποιείται ήδη από χθες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας για να περιγράψει τη νέα αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματός του.

Το κυβερνών, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τον ιδιότυπο αυτό κοινοβουλευτικό ακτιβισμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η νέα τακτική της Κουμουνδούρου μοιάζει σαν μία προσπάθεια να συσπειρώσει περαιτέρω την εκλογική της βάση, να διαμορφώσει ένα «προοδευτικό μέτωπο» και να δώσει μία νέα «ώθηση» στο θέμα των υποκλοπών, που φάνηκε να «σβήνει» πολιτικά, μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα.

Σημειωτέον ότι πέραν του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα επικίνδυνο, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από το Κοινοβούλιο», το ΚΚΕ σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ενώ έχει ψηφίσει τα μισά ν/σ Μητσοτάκη, ενώ το ΜΕΡΑ25 μίλησε για ρεσιτάλ υποκρισίας, αφού επί «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της Μητσοτάκης ΑΕ».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr