Η υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αύριο, Παρασκευή στις 14:00.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καθώς και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί υπήρξε επικοινωνία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα κατά την οποία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν.

Το αίτημα για την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών κατέθεσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής ενώ αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μηνυτήρια αναφορά του Ανδρουλάκη

Προ δύο ημερών μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί της Τρίτης, καθώς, όπως κατήγγειλε, το κινητό του βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το λογισμικό Predator.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία ΑΠ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καθώς, πριν από λίγες ημέρες, ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες «νοσηρές πρακτικές». Έκανε επίσης λόγο για «σκοτεινή υπόθεση», για την οποία δεν θα συμβιβαστεί με «μισόλογα και υπεκφυγές», ζητώντας διαφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr