«Διορθώνουμε και προχωρούμε»: αυτό είναι πλέον το σύνθημα της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επαναλαμβάνουν ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί και ετοιμάζουν παρεμβάσεις ώστε να μην ξανασυμβεί, αλλά επισημαίνουν ότι δεν μπορεί το ζήτημα αυτό να εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση ώστε να αποτελέσει την αφορμή για πολιτικές εξελίξεις σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει -από τον Σεπτέμβριο- «εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας» από πανεπιστημιακούς. Ωστόσο, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα να ασχολείται «μονοθεματικά» με την υπόθεση Ανδρουλάκη, σε μια στιγμή πολλαπλών προκλήσεων.

«Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε η αλήθεια να προκύψει στην εξεταστική επιτροπή, τη συγκρότηση της οποίας προφανώς και στηρίζουμε. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση της υπόθεσης, όπως επιχειρείται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.», λένε στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται, μάλιστα, χωρίς την παραμικρή διάθεση συμψηφισμού, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, να διευρύνει το χρονικό πεδίο της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να καταγραφεί η πλήρης εικόνα της λειτουργίας της ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η κλήση ενώπιον της Εξεταστικής των δύο τελευταίων διοικητών της Υπηρεσίας πριν από τον Παναγιώτη Κοντολέοντα. Πρόκειται για τον μηχανολόγο-μηχανικό Θεόδωρο Δραβίλλα, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη θέση αυτή επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος ήταν η επιλογή των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι με την κίνηση αυτή επιδιώκεται να γίνει συζήτηση επί της ουσίας και σε βάθος για τις διαχρονικές παθογένειες της ΕΥΠ, προκειμένου να υπάρξει έδαφος για διορθώσεις σε ζητήματα προστασίας δικαιωμάτων, αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας για την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr