Πολιτική

Γεωργιάδης: Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε την εστίαση (vid)

  • newsroom
Άδωνις Γεωργιάδης


Ενδεχομένως τη Δευτέρα, να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside

Για το περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, την εστίαση αλλά και για το «υπερόπλο» των self test μίλησε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταχθεί στη διαδικασία των self test.

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα, να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

Όπως ανέφερε η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο δεν προσδιόρισε αν θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, είπε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι 10 Μαΐου.
Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Volkswagen: ‘Εδωσε τα χέρια με το σωματείο των εργαζομένων για τους μισθούς

Τα γερμανικά ΜΜΕ «ψηφίζουν» Ελλάδα για ήλιο και θάλασσα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Χρωματοβιομηχανία