Με τη φράση «ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του το μήνυμα του πρωθυπουργού μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος.

Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα.»

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το μήνυμα του πρωθυπουργού αναφέρει ότι «Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε το ερώτημα γιατί να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι, ενώ υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων.
Συναισθανόμενοι την ώρα του πένθους και της οδύνης, σημειώνουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και τη στιγμή που πρέπει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε ο Πρωθυπουργός να αποσείει για ακόμα μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες επικαλούμενος μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης διαχρονικές παθογένειες και την αντικειμενική πολιτική ευθύνη του Υπουργού του.
Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες και όχι για να τις επικαλούνται και να τις διαιωνίζουν.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για τα Τέμπη: Σύσταση υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του δυστυχήματος (vid)

Hellenic Train: Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων

MIG: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε το «γκρουπ» Ηλιόπουλου – Ζητά το πάγωμα της μεταβίβασης της Attica Group