Πολιτική

Οικονόμου: O κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν

  • newsroom


Τι δήλωσε για την πολιτιή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Ενδέχεται μία συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, εφόσον παρατείνει την παραμονή του στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος και κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ελληνική πλευρά, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Μέχρι στιγμής, στα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτει η παρουσία τους στη Νέα Υόρκη (στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ). Αν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του στις ΗΠΑ και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», τόνισε.

Η στάση της χώρας μας απέναντι στην Άγκυρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι πάγια και σταθερή. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα και υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», ανέφερε.

Αναφορικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Οικονόμου είπε:

«Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ., τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν και αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «δεν απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα. Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το πιο αγαπημένο ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς. Η ιστορία όμως έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ενώ η Κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν, το πλαίσιο σκέψης του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό. Για αυτό και επέμεινε στο λόγο του στις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση», παρά το γεγονός ότι το βασικό του σύνθημα υποτίθεται πως ήταν η «νέα αρχή».

Διαβάστε ακόμη:

Iσχυροί κλυδωνισμοί λόγω της κινεζικής Evergrande – Απώλειες άνω του 2% στο Χ.Α. (upd)

To νέο deal των 110 εκατ. ευρώ των Ikos Resorts στην Ισπανία

AUKUS: Η οργή Μακρόν και οι κίνδυνοι από την μετωπική με τις ΗΠΑ