Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Τη Δευτέρα η απόφαση – Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

  • newsroom


Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης

Η παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 11:00, ενώ θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης – Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
  • Ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Διαβάστε ακόμη

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα επιχειρούν εστίαση και διασκέδαση

Alpha Bank: Καθοριστική η κρατική στήριξη στην επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

METIS: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της Ναυτιλίας