Σήμα για άμεση εκκίνηση των διαβουλεύσεων με εκπροσώπους των κομμάτων αναφορικά με την επιστολική ψήφο έδωσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως αμέσως μετά την επιστροφή της από το Παρίσι όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, του οποίου προεδρεύει εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός επισήμανε το ζωηρό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Έλληνες της Διασποράς για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενδιαφέρον το οποίο εισέπραξε και η ίδια σε εκδήλωση ομογενών που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, όπου είχε τη δυνατότητα να απαντήσει σε πολυάριθμες απορίες συμπολιτών μας που κατοικούν στο εξωτερικό για τον νέο τρόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος καθώς και να τους εξηγήσει βήμα προς βήμα την εκλογική διαδικασία.

«Ξεκινούμε τις διαβουλεύσεις με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα το πρωί» ανέφερε η κ. Κεραμέως τονίζοντας ότι το νέο σχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι επαφές με τα κόμματα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο η επιστολική ψήφος να εφαρμοστεί και στις εθνικές εκλογές, απάντησε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά αποκλειστικά στις Ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα και σημείωσε ότι υπάρχει άπλετος χρόνος προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο μέτρο και ευρύτερα για τις υπόλοιπες εκλογικές διαδικασίες.

Αναφερόμενη στο Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η φετινή ατζέντα περιλαμβάνει κρίσιμα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση και το δημογραφικό. «Πραγματευόμαστε βέλτιστες πρακτικές στους τομείς αυτούς, βλέπουμε ποιες είναι οι διεθνείς προκλήσεις και συζητούνται ζητήματα χάραξης πολιτικής, τα οποία στη συνέχεια οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών εισηγούνται στις κυβερνήσεις τους» είπε. Σημείωσε δε, ότι η προεδρία του φετινού φόρουμ ανατέθηκε στη χώρα μας έπειτα από μία πολύ συγκροτημένη πρόταση που κατατέθηκε  από ελληνικής πλευράς.

Διαβάστε ακόμη

Macquarie Asset Management: Πού βρίσκονται οι πιο ελκυστικές επενδύσεις για το 2024 (pic)

Τζεντιλόνι: Πρόοδος προς μία συμφωνία για τους δημοσιονομικούς κανόνες πριν από το τέλος του έτους (vid)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας: Μέχρι πότε θα ισχύουν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ