Πολιτική

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα – Σήμερα η συζήτηση για το αίτημα μεταγωγής

  • newsroom


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επιχείρησε και χθες να διορθώσει την προ τριημέρου δήλωσή του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», λέγοντας χαρακτηριστικά στη Βουλή «ενώπιον των Ελλήνων θέλω να λογοδοτήσω, να εξηγήσω και να αποκαταστήσω»

Με την κυβέρνηση να βλέπει ότι οι χειρισμοί της στην υπόθεση Κουφοντίνα επικροτούνται δημοσκοπικά, τη δικαιοσύνη να μην αποδέχεται το αίτημα του απεργού πείνας για αναβολή της ποινής του και τον ίδιο τον κατάδικο για δολοφονίες της 17Ν να συνεχίζει το απονενοημένο διάβημά του, η κατάσταση φαίνεται
να οδηγείται στα άκρα, την ώρα μάλιστα που η πολιτική αντιπαράθεση δεν λέει να κοπάσει – τουναντίον η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται με αφορμή τις δηλώσεις Δρίτσα, όπως και οι διαδηλώσεις προς υπεράσπιση του αιτήματος του φυλακισμένου για μεταφορά του στον Κορυδαλλό.

Χθες βράδυ δημοσιοποιήθηκε η πρώτη έρευνα που μέτρησε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα. Η MRB κατέγραψε μεγάλη αποδοχή των χειρισμών της κυβέρνησης από την κοινή γνώμη, κάτι που ενδεχομένως θα μετρήσει ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση, απέναντι στην πίεση που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τις διαδηλώσεις για προστασία της ζωής του Κουφοντίνα, για την οποία εκφράζονται πλέον όλο και πιο ισχυροί φόβοι.

Σύμφωνα με την MRB, το 60,4% συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, τους οποίους απορρίπτει το 18,5% (περίπου αντίστροφα, δηλαδή αρνητικά είναι τα ποσοστά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το 69,8% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα ανεξάρτητα με τις συνέπειες που θα έχει στην υγεία του. Μόλις το 5,5% ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημά του ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία του.

Υπό αυτό το πρίσμα και καθώς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε χθες το αίτημά του για αναβολή της ποινής του, ο Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας για 56η ημέρα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή. Ο δικηγόρος του Κουφοντίνας Θέμης Σοφός

Δήλωσε ότι «η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση, είναι πιθανό την ίδια τύχη να έχει και το αίτημα του υπέβαλλε η πλευρά Κουφοντίνα και θα συζητηθεί σήμερα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε περσσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ραντεβού με την εφορία για όσους εισέπραξαν αναδρομικά στις συντάξεις

Σήμερα η πληρωμή επιδομάτων 534 ευρώ και αδείας σε χιλιάδες δικαιούχους

Brexit: Γιατί η ΕΕ απειλεί ξανά με νομικά μέτρα τη Βρετανία (vid)

Απόρρητο Απόρρητο