Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για όσα υποστήριξε περί «εθνικής ήττας» στο ζήτημα των F-35 εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να παρουσιάσει «το μαύρο άσπρο» και να ξαναγράψει την ιστορία της περιόδου διακυβέρνησής του.

«Ο κύριος Τσίπρας ψεύδεται χωρίς συστολή σε πανελλήνια μετάδοση. Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, και μάλιστα για τεχνικά θέματα και για ζητήματα εξοπλιστικών. Είναι ο ορισμός τού να παρουσιάζει κάποιος το μαύρο άσπρο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης αντιπαρέβαλε την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις σημερινές εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Όσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός, η Τουρκία όχι μόνο ήταν πελάτης των F-35, αλλά και συμπαραγωγός. Η Ελλάδα ήταν εκτός οποιασδήποτε συζήτησης για τα F-35. Δεν είχε μπει ούτε στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16», σημείωσε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι από τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική «η Ελλάδα έχει να θυμάται μία γραβάτα», αναφερόμενος στο δώρο που είχε λάβει από τον τότε πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η Ελλάδα έχει να θυμάται, σε επίπεδο επιτυχιών στην εξωτερική πολιτική, μία γραβάτα. Τη γραβάτα-δώρο από τον κύριο Ζάεφ. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο μυαλό του κυρίου Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι οι σημερινές επιτυχίες της χώρας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε να διαγραφούν από μία νέα πολιτική προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν θυμάμαι, ούτε καν στη φαντασία κάποιων, τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αμφισβητείται τίποτα από όλα αυτά. Η ίδια η ιστορία έχει μιλήσει. Δεν θα την ξαναγράψει, επειδή αποφάσισε να αλλάξει το όνομα στο κόμμα του», υπογράμμισε.

«Πάει να δημιουργήσει έναν ΣΥΡΙΖΑ 2»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα πρόσωπα που στηρίζουν τη νέα πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι περισσότερα από τα μισά από τα περίπου 400 μέλη είναι στελέχη, μέλη ή πρώην πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να κρατήσει μακριά από το προσκήνιο τα αναγνωρίσιμα στελέχη της πρώτης γραμμής, ώστε η νέα προσπάθεια να εμφανιστεί ως κάτι διαφορετικό.

«Ο κύριος Τσίπρας τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ τα έκρυψε. Τα έστειλε στον εξώστη και, στη συνέχεια, εκτός συζήτησης και εκτός πολιτικού γηπέδου, για να φανεί ότι κάνει κάτι διαφορετικό», ανέφερε.

«Αυτό το διαφορετικό, όμως, το στηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν έχει ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, πάει να δημιουργήσει έναν ΣΥΡΙΖΑ 2, κρύβοντας τα στελέχη πρώτης γραμμής», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε ακόμη

Έκθεση Κομισιόν: Πρωταθλήτρια στους φόρους της εργασίας η Ελλάδα

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη αναδιάταξη των 3,3 δισ. ευρώ της ενέργειας

Μουντιάλ: Πώς μια πινακίδα δείχνει τέσσερις διαφημίσεις την ίδια στιγμή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα