Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών «σε κάθε αντιξοότητα» ζητώντας να μην υπάρξει κανείς εφησυχασμός ενόψει των εκλογών του Ιουνίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιστιαία όπου βρέθηκε μετά την επίσκεψή του στην Αιδηψό.

«Είμαστε εδώ για τα δύσκολα κι είμαστε εδώ για να στηρίζουμε την κοινωνία και τους πολίτες σε κάθε αντιξοότητα. Κι ένας από τους λόγους που πήραμε αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό στην κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν ακριβώς αυτός: σε κάθε δυσκολία ήμασταν δίπλα στους πολίτες, είτε μιλάμε για φυσικές καταστροφές, είτε μιλάμε για τον κορωνοϊό, είτε μιλάμε για την ενεργειακή κρίση, είτε μιλάμε για την κρίση του πληθωρισμού. Πάντα στρέφαμε το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη» ειπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή, δε, τη συζήτηση που γίνεται για την κοινωνική πολιτική και την ανάγκη να στηρίξουμε την υγεία και την παιδεία, σημείωσε ότι «εμείς λέμε μία απλή κουβέντα: αν η οικονομία δεν αναπτύσσεται γρήγορα και δεν μπορεί ο προϋπολογισμός να έχει έσοδα από αυτήν την ανάπτυξη, είναι δύσκολο να κάνουμε πραγματική κοινωνική πολιτική. Αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα σήμερα μπορεί να εγγυηθεί μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παραλάβαμε μία οικονομία στα τάρταρα, ουραγό της ανάπτυξης στην Ευρώπη και την κάναμε πρωταγωνίστρια. Και σας ζητώ να μας στηρίξετε και πάλι, για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι για το καλό όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

Ειδικά για το ΕΣΥ χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία σημειώνοντας ότι «έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν «εμείς θέλουμε», λέει, «να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Εμείς στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πανδημία και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε. Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα ξαναφτιάξουμε τα κέντρα υγείας μας. Θα εκσυγχρονίσουμε τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα ξαναδούμε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και με τις διακομιδές. Και τις διακομιδές με ασθενοφόρα αλλά και τις εναέριες διακομιδές. Δρομολογούμε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για εναέριες διακομιδές, ταχύτατες, για απομονωμένες περιοχές της χώρας, για τους ορεινούς μας όγκους, ακριβώς για να ξέρουν και οι πολίτες οι οποίοι είναι στην περιφέρεια, στα πιο απομονωμένα μέρη, ότι αν, ο μη γένοιτο, τύχει κάτι θα μπορούν να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα» πρόσθεσε για το project «νέο ΕΣΥ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα και την επιλογή του για την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «έβαλε σε περιπέτειες τον τόπο. Γιατί εμείς λέγαμε πριν από τις εκλογές, ότι η απλή αναλογική είναι βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας. Και τότε έλεγαν «όχι, να πάμε να κάνουμε» λέει «προοδευτικές διακυβερνήσεις». Την απάντηση την πήραν από τον ελληνικό λαό».

«Και σε όσους σήμερα ισχυρίζονται «μην κάνουμε», λέει, «τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη» -αυτό είναι το επιχείρημά τους τώρα- τους απαντώ: μα παντοδύναμη θα την έκανε τη Νέα Δημοκρατία ένας μόνο και αυτός είναι ο κυρίαρχος λαός και τη γνώμη του και τη θέλησή του θα τη σεβαστούμε. Ο λαός είναι αυτός ο οποίος καθορίζει τελικά τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, εσείς όλοι. Ο λαός πήρε την απόφασή του. Την πήρε την απόφασή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Μας είπε: «Κυβερνήστε, λύστε μας τα προβλήματα».

 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr