Για την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετέχει σε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο δια θαλάσσης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αν τα πλοία μπορούν να φτάσουν εκεί «υπό πλήρη προστασία» μίλησε στo Politicο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο podcast «Power Play» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι θα συζητήσει όλες τις πιθανές επιλογές με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και Άραβες ηγέτες που θα λάβουν μέρος σε διάσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Παρίσι.

Όπως εξήγησε η Ελλάδα θα είναι στην κατάλληλη θέση για να λάβει μέρος σε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο δια θαλάσσης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Λόγω της γεωγραφικής μας θέσης αν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και αν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα φτάσει σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη περισσότερο, θα ήμασταν πρόθυμοι να το κάνουμε» είπε στο Politico ο πρωθυπουργός.

«Ένα ελληνικό αεροσκάφος προσγειώθηκε ήδη στην Αίγυπτο για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια και αν θα συζητούσαμε για διάδρομο δια θαλάσσης θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει μια πλήρη προστασία όλων των εμπλεκομένων ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα φτάσουν με ασφάλεια στη Γάζα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου διαδρόμου είναι ότι μπορείς να στείλεις περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια με ένα πλοίο από ό,τι με ένα φορτηγό. Οπότε βάσει των logistics αν είναι δυνατόν να το κάνουμε αντί να στέλνουμε την βοήθεια με αεροπλάνα και στη συνέχεια να τη μεταφορτώνουμε σε φορτηγά, αν είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, θα ήμουν ευτυχής να συμμετέχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία» κατέληξε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρέας Δημητρίου: Αύξηση πωλήσεων φέτος και νέες επενδύσεις για την «Πίνδος»

Tέλος το… γκλίτερ για να σωθεί ο πλανήτης

Πόθεν έσχες: Ποιοι βουλευτές είδαν νωρίς το ράλι στον τομέα ακινήτων και άρπαξαν την ευκαιρία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ