Τα κόμματα ανεβάζουν ρυθμούς στον δρόμο προς τις κάλπες, κάτι που αποτυπώνεται σε κάθε έκφανση της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως η υπόθεση των υποκλοπών στη σκιά της γνωμοδότησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ ή για την οικονομία. Και καθώς αυτό συμβαίνει, τα κομματικά επιτελεία που θα δώσουν τη μάχη ξεκινούν να σχηματοποιούνται πλήρως.

Στη ΝΔ, τις εκλογικές προετοιμασίες «τρέχει» μια ανδρική τρόικα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη περί τα κομματικά Θανάσης Νέζης. Οι τρεις άνδρες έχουν επιστασία επί του κομματικού προγράμματος, αλλά και των ψηφοδελτίων. Το επόμενο διάστημα, παράλληλα, θα δημιουργηθεί και μια εκλογική επιτροπή αγώνα, τη σύνθεση της οποίας θα επεξεργαστεί ο κ. Μπρατάκος, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σε άμεση επικοινωνία με τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη.

Με τις έως τώρα πληροφορίες του protothema.gr, η εν λόγω εκλογική επιτροπή θα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης κ.α. Κεντρικό ρόλο στην Πειραιώς έχει ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης, ενώ σε χρόνο πιο κοντινό προς τις εκλογές αναμένεται να ενεργοποιηθεί και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ήδη, πάντως, ο κομματικός μηχανισμός ενισχύεται με την τοποθέτηση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή σε θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΝΔ. Ο κ. Σμυρλής θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον επίσης αναπληρωτή γενικό διευθυντή Νίκο Παπουτσή, αλλά και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Οι κ. Παπουτσής και Παπαγεωργίου, πρόσωπα από τη νεότερη γενιά, θεωρούνται πρόσωπα κοντινά στον γαλάζιο γραμματέα κ. Μαρινάκη, ενώ προοδευτικά στην εκλογική μάχη θα μπαίνει ενεργότερα και η ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr