Με την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου να δίνει περιθώριο για ανασύνταξη των δυνάμεων και χάραξη στρατηγικών και τακτικών κινήσεων, τα κόμματα ετοιμάζονται να δώσουν ένα ραντεβού σκληρής πολιτικής και κοινοβουλευτικής μάχης, από την εβδομάδα της 22ας Αυγούστου, με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένας πρώτος γύρος έντονης σύγκρουσης φαίνεται να κλείνει αυτές τις ημέρες και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για να μην πάρει το θέμα ευρύτερες διαστάσεις, ούτε να εργαλειοποιηθεί, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου αποδέχθηκε την πρόταση να ανοίξει η Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα, τη μεθεπόμενη Δευτέρα, όταν και θα αποφασιστεί πότε ακριβώς θα γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Τότε θα προσδιοριστεί και πότε θα συνέλθει και πάλι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς απορρίφθηκε η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να υπάρξει μία τέτοια συνεδρίαση πριν το δεκαπενταύγουστο.

Η κυβέρνηση διαβλέπει μία τροχιά σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα, κάτι που επισήμανε την Πέμπτη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει πάντως ότι «κοιτάζει» προς το μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση κάποιου μετώπου και διαβεβαιώνει ότι θα κινηθεί αυτόνομα, διεκδικώντας τις δέουσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τους λόγους, που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ίσως γι αυτό τηρεί πιο χαμηλούς τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να μιλήσει ευθέως για εκλογές όπως κάνει η Κουμουνδούρου πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr