Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Τόκιο της Ιαπωνίας σημαίνει επαναφορά και της κανονικότητας στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να βγαίνει ήδη από σήμερα «εκτός έδρας», επισκεπτόμενος το Μάτι και τον Μαραθώνα.

Πριν την αναχώρησή του από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, όμως, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να ρίξει νερό στον μύλο των σεναρίων για εκλογές πριν το Πάσχα, στις 2 ή στις 9 Απριλίου. «Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης, φωτογραφίζοντας τουλάχιστον τις επαναληπτικές εκλογές μετά τις γιορτές. Δεν είναι, βεβαίως, μόνο ο κ. Μητσοτάκης που τροφοδοτεί τα εν λόγω σενάρια. Όλο το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου εργάζεται με ορίζονται τις αρχές Απριλίου, ενώ προχθές, σε εκδήλωση της Alpha Bank και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε χαριτολογώντας ότι έχει πολύ γεμάτο πρόγραμμα ως τις 9 Απριλίου. Και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όμως, στην πίτα της «γαλάζιας» νομαρχιακής οργάνωσης στην Ηλεία τόνισε ότι, για να γίνουν οι εκλογές στις αρχές Απριλίου, θα πρέπει η Βουλή να διαλυθεί περίπου ως τις 10 Μαρτίου.

Κάπως έτσι, όλοι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου και στη ΝΔ προετοιμάζονται για κάλπες το επόμενο διάστημα. Η επιστροφή του κ. Μητσοτάκη, άλλωστε, θα σημάνει και συσκέψεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών όπως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και επικεφαλής εκλογικού αγώνα της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης. Παράλληλα, ως το τέλος της άλλης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ‘κλειδώσει» οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ που καταρτίζεται με την άμεση συνεργασία του υπουργού Επικρατείας Ακή Σκέρτσου, του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη και του γραμματέα Προγράμματος Χάρη Θεοχάρη.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ίσως στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα πριν τις Κυπριακές εκλογές, και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα κατευθυνθεί στον Μαραθώνας, όπου θα περιοδεύσει και θα μιλήσει με πολίτες. Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Ελευσίνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και ακολουθεί την άλλη εβδομάδα επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την Κοζάνη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr