Το κλίμα στη χθεσινή κοπή πίτας της γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Caravel θύμιζε σκηνικό προεκλογικής εκδήλωσης, με πάνω από 2.000 στελέχη και φίλους του κυβερνώντος κόμματος να συνωστίζονται στα φουαγιέ και στις σκάλες, με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και μπορεί από τις τελευταίες εθνικές εκλογές να έχουν περάσει σχεδόν οχτώ μήνες, η ΝΔ όμως μπαίνει εκ νέου σε φάση προεκλογικής προετοιμασίας, ενόψει των ευρωεκλογών. «Δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά», είπε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα, συνδέοντας μάλιστα τις ευρωεκλογές και με τα 50στά γενέθλια της ΝΔ που θα εορταστούν σε περίπου δύο μήνες από τώρα, στο συνέδριο που θα γίνει τον Απρίλιο.

Ενδεικτικό του κλίματος προετοιμασίας ήταν το γεγονός ότι για τη χθεσινή κομματική εκδήλωση είχε γίνει σημαντική κινητοποίηση, με μηνύματα, e-mails και τηλεφωνήματα. Μια πρόβα από τα προσεχώς δηλαδή. Την αυξημένη προσέλευση, μάλιστα, σχολίαζε ο κ. Μητσοτάκης και σε σύντομη συνομιλία του με το protothema.gr, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι κόμμα που μπορεί και μαζεύει κόσμο και ενώ πολλοί φίλοι του κόμματος προσπαθούσαν να τον χαιρετίσουν, ενώ αυτός έμπαινε στο αυτοκίνητό του.

Ενδιαφέρον ήταν και το γεγονός ότι σε ένα κομματικό ακροατήριο και στον απόηχο της ψήφισης του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα…συνύπαρξης των δύο «κόσμων» της νέας ΝΔ που διαμορφώνεται επί των ημερών του. «Θα είναι ένα συνέδριο γιορτής, θα είναι όμως και ένα συνέδριο πανελλαδικής επιστράτευσης του κομματικού μας μηχανισμού, των παλαιών αγωνιστών της Νέας Δημοκρατίας, των νέων φίλων της παράταξής μας, όλων αυτών που συνενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό το πλατύ ποτάμι του προοδευτικού εκσυγχρονισμού που πηγαίνει τη χώρα σταθερά, τολμηρά μπροστά», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο κομματικό ορόσημο του Απριλίου που θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων εφαλτήριο για την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr