Πολιτική

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Αναδίπλωση Παπανδρέου για τη «νοθεία» μετά την κατακραυγή

  • Φώφη Γιωτάκη


Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τις καταγγελίες για νοθεία, παραχώρησε συνέντευξη στον ANT1, όπου -μεταξύ άλλων- έδωσε απαντήσεις για την επόμενη των εκλογών, το debate και για το «άκαπτος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την «βόμβα» με τις καταγγελίες που πέταξε για την εκλογική διαδικασία.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι  «υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας και έχω ζητήσει να διερευνηθούν, για να γίνουν οι εκλογές στον β’ γύρο με διαφανείς διαδικασίες». Σε ερώτημα δε για την επιθετική στροφή που έχει κάνει μετά τον πρώτο γύρο ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι «οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία και εγώ απαντώ σε ερωτήματα πολιτών». Όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «άκαπνος» που «χρέωσε» στον κ. Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας ότι «η απάντησή του με στεναχώρησε- ήταν άκαπνοι η Μελίνα, ο Σημίτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ή ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου;».

Για το debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν γίνεται τελικά, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξηγήσει ότι: «Εγώ απάντησα θετικά σε όλες τις προτάσεις για debate, διότι το θέμα είναι ότι αύριο ο κόσμος επιλέγει την ηγεσία του Κινήματος, πρέπει να ξέρουν οι πολίτες τις θέσεις μας, όμως, δεν υπάρχει απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη, εγώ είμαι εδώ».

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» -μετά την προεκλογική κόντρα και την ανάδειξη του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία-  επανέλαβε ότι φυσικά και θα παραμείνει στο κόμμα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Εγώ θα παλέψω για την ενότητα, η οποία διαμορφώνεται μέσα από μια σύνθεση ιδεών».

Για το αν το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του οποίου ηγείται, μέσα στο ΚΙΝΑΛ θα μείνει ή θα διαλυθεί, απάντησε πως «στο Συνέδριο που θα πάμε πριν τις εθνικές εκλογές θα αποφασιστεί αν το σχήμα αυτό πρέπει να αλλάξει». Ο ίδιος είπε πως είναι «άτοπη η συζήτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών, τώρα πρέπει να μιλήσουμε ποιο είναι το δικό μας πρόγραμμα».

Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες εν’ όψει του δεύτερου γύρου που δεν ψήφισαν απαραίτητα τον ίδιο στον πρώτο γύρο κατέληξε ως εξής: «Τις θέσεις μου τις ξέρει ο κόσμος, είναι γνωστές, έχω δώσει μάχες και είχα καινοτόμες ιδέες… Στον πρώτο γύρο μπορεί να ψήφισε ο καθένας για μια επιθυμία και μια υποχρέωση, τώρα κρίνεται το μέλλον του Κινήματος, που θα πρέπει να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε, το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, θέλοντας να απαντήσει για τις ενέργειας που έχουν γίνει αναφορικά με το ζήτημα της νοθείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα

Euler Hermes: Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα επιλυθούν το β’ εξάμηνο του 2022

Lamda: Εως 410 εκατ. ευρώ η επένδυση για το μεγαλύτερο mall της Ελλάδας- Το 2025 η ολοκλήρωση

Τι ψάχνει στην Ελλάδα ο κληρονόμος του Mr IΚΕΑ – Ο ρόλος της e-eat (pics)