Πολιτική

Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Μόνη λύση ο εμβολιασμός

  • newsroom


«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», τόνισε η κ. Πελώνη

Τη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», τόνισε η κ. Πελώνη, λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός. Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε.

«Την Τετάρτη 7 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις εκλογές που οδήγησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στο διάστημα αυτό η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης. Στο ίδιο αυτό διάστημα ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές, θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «η κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν και άλλες».

Όπως αναλυτικά είπε η κ. Πελώνη «έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο, για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων:

Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο

Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ

Μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και

Απαλλάξαμε από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%»

Στη συνέχεια η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας στο ΕΣΥ «με τριπλασιασμό των ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έγκαιρη προμήθεια υλικού ενώ οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού».

Διαβάστε ακόμη:

NN Group: Αποκτά τις δραστηριότητες της MetLife σε Πολωνία και Ελλάδα – Deal 584 εκατ.

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο

Τουρισμός για Όλους: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς να κάνετε αίτηση (vid)